USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Казахстан не надаватиме прихисток росіянам, що тікають від мобілізації

22 Вересня 2022 18:58
Влада Казахстану без дозволу москви не видаватиме посвідок на постійне проживання російським громадянам, які хочуть виїхати з рф після оголошення кремлем часткової мобілізації для поповнення військових втрат у війні з Україною.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на спікера парламенту Казахстану Маулена Ашимбаєва повідомляє RFE/RL.

22 вересня Ашимбаєв заявив журналістам в Астані, що правоохоронні та міграційні органи Казахстану працюють відповідно до закону, розглядаючи заявки іноземних громадян, у тому числі росіян, на отримання постійного місця проживання в країні.

Читати ще: Казахстан, Узбекистан та Киргизстан заборонили своїм громадянам воювати в Україні

«Наші офіційні установи не видаватимуть посвідки на проживання особам, які не нададуть документів, що підтверджують, що країна їхнього громадянства не заперечує проти їхнього переїзду до Казахстану», – сказав Ашимбаєв.

Читати ще: Мобілізація, яку оголосив Путін, наразі не вплине на хід війни, – ISW

Він також додав, що державні органи країни знають про ситуацію щодо різкого збільшення кількості громадян росії, які хочуть виїхати до Казахстану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus