USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Нова автівка замість обстріляної: луцькі волонтери купили пікап для бійців на передову

26 Травня 2023 22:54
Волинські волонтери придбали для військовослужбовців 57-ї окремої механізованої бригади автомобіль, гроші на який назбирали завдяки небайдужим людям.

Про це розповів Суспільному волонтер Тарас Кравчук.

Збирати кошти на позашляховик розпочали після того, як бійці втратили авто біля Бахмута. Обстріляне авто привезли з передової і поставили у центрі Луцька біля пам’ятника Тарасові Шевченку два тижні тому.

«Хлопці скинули відео – це наша остання автівка і все таке. Почали збирати кошти. Їхали наші друзі лаветою туди, вони погодилися евакуювати цю автівку і привезли в центр міста. Тож збір почався активніше. Тому ми змогли придбати новий позашляховик, привезли сюди. Проте ще не встигли повністю технічно його доробити», – каже волонтер.
Зі слів волонтера, зібраних 4,5 тисячі євро вистачило і на придбання авто, і на ремонт.

Телефоном Тарас Кравчук зв’язався з військовим Михайлом, який їздитиме цим автомобілем.

«Це дуже важлива техніка для того, щоб пересуватися на позиції, з позиції. Вже багато автівок ми мали, поміняли через те, що обстріли. Російська Федерація сильно знищує нашу техніку. Я дуже дякую всім за підтримку!» – сказав боєць.
Як розповів волонтер Сергій Авраменко, який повезе пікап бійцям на схід, автомобіль – надійний, має добрий мотор.
«Може, комусь буде незручна машина, бо кермо справа. Поставили тепловізор, нічне бачення. Резина не шумна, протектор добрий, болотяна, нова, взяли одразу на одне колесо більше. Хлопці будуть задоволені», – говорить волонтер.

26 травня в Луцьку на проспекті Волі, куди привезли авто, організували акцію, в рамках якої перехожі залишали на кузові побажання для військових.
Лучанка Світлана Колбут каже: про акцію та збір коштів на цей автомобіль дізналася від дітей.

«Неподалік живу, і діти мені мої розказували, що тут стоїть така автівка, збирають на неї кошти. Дуже часто волонтеримо, допомагаємо. Стараємося долучатися і підтримувати хлопців наших, дуже переживаємо за них», – каже жінка.

Як додав волонтер Сергій Авраменко, придбаний автомобіль доправлять бійцям на фронт наступного тижня.
Старий автомобіль, який зараз стоїть біля головного корпусу ВНУ, волонтери планують завезти на сервіс, аби оглянули спеціалісти. «Побачимо, чи доцільно буде ремонтувати. Є велика ймовірність, що це авто також відремонтуємо і передамо хлопцям», – додав волонтер Тарас Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus