USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Нова концепція зовнішньої реклами: у яких мікрорайонах міста поменшає рекламних банерів

18 Серпня 2019 12:21
Проект рішення про нові концептуальні основи порядку розміщення та розвитку зовнішньої реклами винесуть на розгляд депутатів міськради: рекламу планують розміщувати відповідно до зонування міста.

До головних проблем сьогодення, пов’язаних із функціонуванням ринку зовнішньої реклами у Луцьку, належать:

– перенасиченість центральної частини міста рекламними засобами різних форматів низької якості, зокрема розміщеними на фасадах будинків і споруд, огорожах, парканах, а також виносними «штендерами»;

– естетична та технічна застарілість значної частини розміщених рекламних засобів;

– самовільне розміщення рекламних засобів.

Відповідно до документа, зонування міської території враховуватиме ефективність розміщення реклами, а також сукупність обмежень історико-культурного, архітектурно-містобудівного, соціально-психологічного, естетичного характеру.

Зона А – територія в межах заповідника «Старе місто».

Територія визначена Генеральним планом історико-культурного заповідника у Луцьку, затвердженого рішенням міської ради. Вона характеризується змішаною, досить щільною забудовою та старою архітектурою, межі якої визначені та затверджені у встановленому порядку.

Зона Б – територія центру міста.

Це зона історичного ареалу, характер архітектурного вирішення якої значною мірою визначається 2-4 – поверховими спорудами, збудованими на початку ХХ століття та 4-5 – поверховою житловою забудовою 50-80 років того ж століття, з наявними архітектурними домінантами 9-14 – поверхових житлових будинків. Особливістю даної зони є велика її протяжність і наявність різного за характером архітектурно – ландшафтного оточення: домінуючі маршрути переміщення переважної більшості людей, наявність установ, організацій, торговельних, соціальних і культурних закладів.

Територія центру міста обмежена вулицями: Ковельська (до повороту на вул. Набережну), Набережна, залізницею вздовж вул. Ківерцівської, вул. Карпенка-Карого, вул. Рівненська, вул. Авторемонтна, вул. Архітектора Метельницького, вул. Глушець.

Зона В – територія багатоквартирної житлової забудови.

Територія житлових («спальних») районів, забудованих в період 70-90-х років XX століття. Територія характеризується однорідною архітектурою, змішанням багатоповерхових і малоповерхових будинків, наявністю проспектів, транспортних магістральних розв’язок.

Територія садибної забудови, що характеризується різноманітністю ландшафту та, як правило, віддаленістю від культурних закладів, великих торговельних підприємств.

Магістральні вулиці загальноміського значення характеризуються інтенсивним рухом транспортних засобів, громадського транспорту та переміщенням основних потоків людей.

Межі цієї зони – територія міста, яка не ввійшла в зони «А», «Б», «Г».

Зона Г – територія житлових, садибних та промислових масивів на виїздах з міста.

Територія цієї зони:

– частини магістральних вулиць на виїздах з міста: вул. Ковельська на відрізку від вул. Глінки до виїзду із міста; вул. Воїнів УПА на відрізку від вул. Авіаторів до виїзду із міста; вул. Ківерцівська на відрізку від шляхопроводу на вул. Гордіюк до виїзду із міста; вул. Єршова на відрізку від перехрестя з вул. Карбишева до виїзду із міста; вул. Дубнівська на відрізку від залізничного переїзду до виїзду із міста; вул. Окружна, вул. Мамсурова; вул. Львівська на відрізку від АС-2 до виїзду із міста; вул. Володимирська на відрізку від вул. Степової до виїзду із міста;

– територія масивів, розташована між цими вулицями.

Виходячи з аналізу об’єктивних факторів, що склались у процесі рекламної діяльності у Луцьку, враховуючи необхідність прив’язки рекламних носіїв до конкретних умов міського середовища з урахуванням тенденцій територіального розміщення ЗЗР, а також особливостей зонування території міста, Концептуальні основи пропонуватимуть такі рекомендації до організації зовнішнього рекламного оформлення міста:

Зона А – територія в межах заповідника «Старе місто»:

– не передбачається розміщення зовнішньої реклами у визначених межах заповідника;

– максимальне використання закладами торгівлі, сфери надання послуг можливостей вивісок та внутрішнього рекламного оформлення вітрин з використанням сучасних світлових засобів.

Зона Б – територія центру міста:

– не встановлюються нові наземні великорозмірні носії ЗР на центральних проспектах і вулицях: пр. Волі з прибічними вулицями, пр. Перемоги, пр. Василя Мойсея, пр. Президента Грушевського, вул. Винниченка, вул. Шевченка (до повороту на вул. Івана Франка), вул. Богдана Хмельницького, вул. Лесі Українки з прибічними вулицями, вул. Ковельська (до повороту на вул. Набережну), майдан Привокзальний, майдан Театральний, майдан Київський, майдан Злуки (крім можливого встановлення відеоекранів з рекламним полем до 12 кв. м. включно);

– максимальне розміщення наземних малорозмірних носіїв сучасної ЗР (типу «лайтпостер»);

– можливе розміщення ЗР на глухих бічних та задніх фасадах будинків, споруд (крім пр. Волі з прибічними вулицями, пр. Перемоги, пр. Василя Мойсея, пр. Президента Грушевського, вул. Винниченка, вул. Шевченка (до повороту на вул. Івана Франка), вул. Богдана Хмельницького, вул. Лесі Українки з прибічними вулицями, вул. Ковельська (до повороту на вул. Набережна), майдан Привокзальний, майдан Театральний, майдан Київський, майдан Злуки, та фасадів будинків, споруд, що виходять на зазначені вулиці, проспекти, де можливе розміщення лише відеоекранів, медіасистем, електронних табло, кронштейнів художньо-естетичного індивідуального виготовлення).

Зона В – територія багатоквартирної житлової забудови:

– максимальне розміщення малорозмірної ЗР (типу «лайтпостер»), скролерів, відеоекранів та інших новітніх ЗЗР;

– розміщення різних видів наземних ЗЗР у відповідності до Схем (за наявності);

– можливе розміщення ЗР на бічних, задніх фасадах будинків, споруд за наявності суцільної глухої стіни не менше 1/3 площі фасаду.

Зона Г – територія житлових, садибних та промислових масивів на виїздах з міста:

– розміщення різних видів наземних ЗЗР у відповідності до Схем (за наявності);

– можливе розміщення ЗР на бічних, задніх фасадах будинків, споруд за наявності суцільної глухої стіни не менше 1/4 площі фасаду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 18 Серпня 2019 17:13
ТА забороніть все... нехай той бізнес йде з Луцька.... а нащо він нам ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus