USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Нова система оповіщення, запас продуктів та покинуті люди: Ігор Поліщук звернувся до громади

2 Березня 2022 18:48
У зверненні станом на 18.00 2 березня луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що ситуація в місті контрольована, день пройшов спокійно. Всі служби, підприємства, установи виконують свою роботу. Транспорт працює в режимі вихідного дня.

Встановлення нової системи оповіщення

«Сьогодні приступили до встановлення нових сирен системи оповіщення. Одна така сирена встановлена в мікрорайоні ЛПЗ, її зараз підключають до системи оповіщення. Також сирену встановлять у мікрорайоні, де знаходиться Палац урочистих подій. Ще одна така сирена буде встановлена в мікрорайоні вулиці Дубнівської. Також ремонтують старі сирени та доставляють менш потужні в інші мікрорайони, щоб покрити максимальну кількість території нашої громади системою оповіщення».

Допомога теробороні

Вчора відбулася сесія міськради, в межах якої збільшено видатки на програму тероборони та цивільного захисту. Ці кошти будуть використані для того, щоб допомагати територіальній обороні купувати пальне, засоби захисту, харчування та закривати багато інших потреб, які сьогодні є нагальними. Також діє наш цЦнтр допомоги тербороні в драмтеатрі, де працюють сотні волонтерів. Люди приносять допомогу. Я ще раз вдячний усім, хто там працює, і усім, хто допомагає. Також ми отримуємо величезну кількість міжнародної допомоги від наших друзів з Польщі, Литви, Німеччини. Потім ми цю допомогу розподіляємо за потребами, зокрема на тероборону, ЗСУ чи даємо в інші міста».
Запаси продуктів на випадок гуманітарної катастрофи

«Вже сьогодні придбано чималу кількість продуктів харчування на випадок виникнення в місті гуманітарної катастрофи. Я перебуваю у постійному контакті з іншими міськими головами. Сьогодні, на превеликий жаль, мер Херсона пише, що місто фактично знаходиться в стані гуманітарної катастрофи. Міський голова Маріуполя також повідомляє, що місто знаходиться в стані гуманітарної катастрофи – немає води, електроенергії, закінчуються продукти харчування. Щоб ми не опинилися у такому стані, маємо забезпечити мінімальну кількість продуктів, аби змогли протриматися в разі потреби».

Відключення російських каналів в місцях, де живуть біженці

«Звертаюся до власників готелів, хостелів, будинків, які поселяють людей з територій, де тривають бойові дії. Прошу відключити російське пропагандистське телебачення на ваших телевізорах. Сьогодні повністю потрібно очиститися від пропаганди та не допускати, щоб у нашому місті транслювалися такі канали, тим більше для людей зі сходу країни. Іде психологічна війна, аби посіяти паніку, переконати українців, що Україна здасться. Необхідно цього не допустити».

Зачинені укриття

«Іноді виникають проблеми, коли люди повідомляють, що зачинені укриття. Звертаюся до власників укриттів усіх форм. За законом ви зобов’язані тримати укриття відкритими під час роботи системи оповіщення. Завтра буде перевірка по цих укриттях. Переконливо прошу залишати укриття відкритими, адже від цього залежить життя та здоров’я людей».

Допомога людям, яких покинули

«На превеликий жаль, у нашій громаді є люди, які не можуть самостійно пересуватись і яких покинули родичі, виїхавши за кордон та в інші області. Сьогодні сусіди покинутих напризволяще людей телефонують нам, тож ми створили відділення паліативної допомоги, будемо доглядати за цими людьми, адже ходити додому в сьогоднішніх умовах складно. Ми не маємо права залишити в біді жодного жителя нашої громади».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus