USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нова система паркування: де в Луцьку встановлять паркомати

27 Лютого 2019 17:00
У Луцьку хочуть запровадити нову систему паркування, а наявні місця для стоянки автомобілів відповідно ознакувати, нанісши розмітку та встановивши дорожні знаки. Також цього року хочуть встановити автомати для оплати паркування при в’їзді/виїзді з вулиці Градний Узвіз.

Про це йшлося 27 лютого під час пленарного засідання 53-ї сесії Луцької міської ради.

Як розповів директор КП «АвтоПаркСервіс» Сергій Денисенко, відповідно до Програми підтримки КП «АвтоПаркСервіс» на 2019 рік, цього року в Луцьку заплановано встановити 2 паркомати на проспекті Президента Грушевського, один – на вулиці Винниченка, 5 – на вулиці Кравчука. Загалом у Луцьку хочуть облаштувати низку майданчиків для паркування, зокрема на вулицях Степана Бандери, Кравчука, Винниченка та проспекті Президента Грушевського.

Сергій Денисенко теж зазначив, що необхідно взяти до уваги те, що працівники муніципальної варти відтепер будуть виконувати обов’язки інспекторів із паркування. Саме вони й будуть евакуйовувати неправильно припарковані автомобілі. Поки ж інспектори з паркування в місті не працюють.

Також цього року заплановано закупити в’їзне/виїзне обладнання та встановити його на вулицях Градний Узвіз і Степана Бандери, а також замовити розробку проекту схем організації дорожнього руху вулицями Степана Бандери, Кравчука та проспекті Волі.

Вартість запланованих заходів оцінили у 2,439 мільйона гривень. Окрім того, за ці кошти заплановано погасити заборгованість, яке підприємство має у зв’язку з придбанням паркоматів минулих років.

Відзначимо, що раніше в місті Луцьку визначили 32 майданчики для паркування, лише один із яких ввели в експлуатацію – на вулиці Карпенка-Карого, 1. Не ввели в експлуатації 7 парковок: на вулиці Глушець, 1 (Центральний ринок), вулиці Драгоманова від № 7 до № 11 на площі до вулиці Данила Галицького, вулиці Замковій, 3 (Центральний ринок), вулиці Братковського, вулиці Галшки Гулевичівни.

У стані організації для введення в експлуатацію – стоянки за адресами: вулиця Градний Узвіз (65 місць), вулиця Винниченка (15 місць), вулиця Кравчука (ринок «Формула» – 82 місця), ринок «Шанс» (29 місць), вулиця Кривий Вал (27 місць), Привокзальний майдан (53 місця).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Свідомий Показати IP 27 Лютого 2019 17:44
А хто буде відповідати за мійно тобто за автомобіль, якщо він буде пошкоджений, якщо міська рада буде брати кошти за парковку, відповідно біля автомобіля повинен стояти інспектор і охороняти її, чи як завжди гроші ми то візьмемо, а друг що то наша хата скраю. Ну побачимо. Чи міська рада хоче гроші з повітря брати, а відповідальності не нести
Я до Свідомий Показати IP 28 Лютого 2019 01:03
Це хто таке придумав, що хтось має його охороняти? Ви вже взагалі обнагліли? Ви платите за оренду землі для вашого корита, а не за охорону. Чи ви думаєте, що ваша повозка може скрізь безкоштовно стояти? Це земля міста, так що платіть за оренду і тоді ставте своє майно. А за безпеку тільки ви і відповідаєте. Окрім того, зявиться більше місця для парковки, бо менше жлобів паркуватись буде. Не вірите? Подивіться як це в Європі влаштовано.
Лучанин Показати IP 27 Лютого 2019 17:57
Ви краще зробили б так, щоб паркомати біля старого ринку запрацювали. Бокси є, а за парковку заплатити неможливо!
Анонім Показати IP 27 Лютого 2019 18:03
А пильги,чому немає пильгів...?
Лучанин Показати IP 27 Лютого 2019 19:26
Цікаво, а скільки доходу принесли міській казні ті паркомати що закупили за гроші платників податків (тобто за наші гроші) і стоять без діла? Чи головне купити?
факт Показати IP 27 Лютого 2019 19:51
Анонім,які полішукам пильги,які?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus