USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку з’являться перші майданчики для панна-футболу

20 Липня 2017 08:31
Ініціатива фонду розвитку «40-й квартал при ЗОШ №25» зі встановлення майданчиків для панна-футболу отримала підтримку на міському конкурсі кращих громадських ініціатив міста Луцька шляхом голосування. Відтак, незабаром на території школи облаштують два відповідні майданчики, повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

«Буде встановлено два майданчики для гри у панна-футбол на території школи №25. Один – поблизу нового футбольного міні-поля зі штучним покриттям та огорожею, встановленого Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» у 2015 році. Інший – трішки далі, де є заасфальтована ділянка. Спочатку була ініціатива встановити один майданчик, але директор школи виділив сітку зі старої огорожі. Відтак з’явилася можливість замість одного облаштувати два майданчики. Вони будуть першими в Луцьку, але дуже сподіваюся, що не останніми», – каже керівник фонду розвитку ЗОШ №25 Уляна Цьось.

Зі слів активної мами, перед тим, як запропонувати зробити цей майданчик, деякий час визначали, чи цікаво це дітям і чи будуть грати в панну-футбол.

«Ставили замість воріт фішки і пробували грати так. Діти із захопленням й ентузіазмом сприймають цю гру. На уроках фізкультури вони просять вчителя пограти саме в панну, тому й вирішили подати заявку на конкурс і перемогли», – тішиться жінка.

Хлопці, які навчаються в цій школі, – Назар, Артур та Микола – в унісон заявляють, що панна – це щось нове та цікаве.

«Якщо футбол знають уже всі, то панна-футбол – це новинка, яка приваблює та є цікавою і для малих, і для старших. Ми дуже хочемо, щоб у нашій школі були такі майданчики, а ще краще, коли їх буде два. Тоді й дорослі, і діти зможуть грати в панну», – розповідає Назарко.

До речі, фонду розвитку «40-й квартал при ЗОШ №25» днями виповнюється рівно рік з моменту створення. І за цей рік вдалося зробити чимало.

«Усупереч всьому, торік ми створили фонд розвитку і за рік переконалися, що він є ефективним та дієвим. Спільно з ініціативними батьками знаходимо кошти на оновлення матеріально-технічної бази в школі. Зокрема, у кілька класів уже закуплено стільці, парти, шафки для молодших школярів, телевізори, ноутбуки. Ми раді будь-якій допомозі: хтось надає призи для учасників спортивних змагань, хтось допомагає спортінвентарем тощо. Один з найбільш вдалих проектів, що їх вдалося реалізувати батькам за підтримки міської ради, – це освітлення нашого нового футбольного міні-поля. Тепер і вечірньої пори можна грати у футбол, адже яскраве освітлення майданчика дозволяє це робити. Тут збираються і гравці, і багато вболівальників», – додає пані Уляна.
«Не всі влітку мають змогу поїхати відпочивати в табір чи ще кудись, більшість дітей проводить весь час у дворі, – каже Уляна Цьось. – І щоб вони не робили дурниць, треба організувати цікаве дозвілля, активний відпочинок, спортивні змагання. Зокрема, днями фонд розвитку організував для дітей день активного відпочинку. Протягом кількох годин вони каталися на роликах, а потім грали у боулінг. Батьки в той час приготували смачний обід. Усім було весело й цікаво, батьки провели час із дітьми, а діти отримали активний відпочинок».

24 фонди розвитку, що їх створено в рамках програми «Сучасна освіта» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», з 2015 року діють у Луцьку і доводять ефективність своєї роботи. Батьки, які їх створили, переконалися: це передусім цілеспрямоване використання батьківських грошей і їх прозорий контроль. Крім того, це можливість залучати додаткові кошти від спонсорів чи інших небайдужих людей, які готові допомагати і створювати кращі умови навчання й дозвілля для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus