USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нова твердопаливна котельня у Луцьку може запрацювати вже цього опалювального сезону

20 Жовтня 2018 19:00
Котельня на альтернативному паливі, яку будують на вулиці Боженка, може запрацювати вже цього опалювального сезону, оскільки роботи на ній планують завершити до грудня.

Про це йшлося під час восьмого випуску проекту «Звіти.Наживо» в ефірі UA:Волинь 19 жовтня.

Як розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Юрій Крась, на будівництво нової твердопаливної котельні отримали грантові кошти у сумі понад 700 тисяч євро. Вона працюватиме паралельно з газовими котельнями і зменшить навантаження на газ. До того ж, люди вивозять багато дерев, які можуть бути паливом для такої котельні. Тариф для населення теж може зменшитися, якщо для роботи котельні використовуватимуть таку деревину.

На думку посадовця, такі котельні варто встановлювати, однак настільки потужна котельня мусить працювати паралельно з іншими, адже вона повинна працювати постійно, на відміну від котелень на газові.

Роботи на новій твердопаливній котельні планують завершити у грудні, тож, можливо, вона запрацює вже цього опалювального сезону та дозволить економити споживання газу.

Нагадаємо, котельня на вулиці Боженка працюватиме на твердому паливі й обігріватиме район ЛПЗ. Це – перша твердопаливна котельня такого масштабу, яка дозволить значно зекономити на опаленні, фактично отримавши суттєву незалежність від газу й від коливань ціни на нього. Крім економічності, нова котельня відповідає європейським вимогам безпеки. Електрофільтр забезпечуватиме очистку й захист від шкідливих викидів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 20 Жовтня 2018 19:28
Для такої котельні на добу потрібно напевно вагон дров.
про до лучанин Показати IP 20 Жовтня 2018 19:49
мало буде
яя Показати IP 20 Жовтня 2018 20:10
Будуть економити - а ми будемо мерзнути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus