USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Опалювальний сезон: у Володимирі-Волинському – проблеми, а Луцьк запускається

11 Жовтня 2016 11:57
Зниження температури повітря змусило запускати котельні в усіх містах області раніше 15 жовтня.

Чи виявилися готовими до цього теплокомунгоспи області та, чи в усіх домівках волинян з’явилося тепло, з’ясовувало Інформаційне агентство Волинські Новини. Власне, у Волинській ОДА цілісної картини по області наразі не мають. Фактично, зараз триває запуск котелень. Тож остаточно старт опалювального сезону можна буде аналізувати наприкінці тижня.

Що ж стосується міст обласного значення, то у Ковелі, Нововолинську, Володимирі-Волинському та Луцьку почали запускати котельні. У деяких містах – ще минулого тижня.

Зокрема, у садочках і школах Ковеля, як інформують в управлінні капітального будівництва та житлово-комунального господарства Ковельської міськради, тепло увімкнули ще минулого тижня. А по всьому місту котельні запрацювали відучора, 10 жовтня.

У Нововолинській міськраді розповідають, що міська центральна лікарня почала опалюватися ще з п’ятниці, 7 жовтня. А відучора, 10 жовтня, відповідно до розпорядження міського голови, запрацювали у місті всі 7 міських котелень.

Що ж до Володимира-Волинського, то там ситуація дещо складніша, розповів начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Володимир-Волинської міськради Віктор Фіщук. Так, розпорядження про початок опалювального сезону вже підписане міським головою. 10 жовтня тепло почали вмикати у бюджетних установах, але на котельнях, де використовується альтернативні види палива (брикети, дрова). Власне, з них лише одна – чисто твердопаливна. Решта мають газові резервні котли. Учора вже запустили 3 котельні, ще 3 такі ж планують увімкнути сьогодні. Відтак, тепло вже з’явилося в територіальному медичному відділенні, у інфекційному відділенні ТМО, у ЗОШ №1 та педучилищі. Ще мають бути підключені ЗОШ № 2 та міська гімназія. Всього у княжому місті Волині 19 котелень, коли підключать решту – наразі невідомо.

Найголовніша проблема в місті, чому не запускають газові котельні, – відсутність газових лімітів від НАК «Нафтогаз». За станом на ранок 11 жовтня, лімітів Володимир-Волинський так і не отримав, тож місто досі немає офіційного дозволу на споживання газу.

Що ж до Луцька, то відповідно до розпорядження міського голови, опалювальний сезон у обласному центрі розпочався в понеділок, 10 жовтня. Першочергово до опалення підключаються дитсадки, школи та медичні заклади. Натомість у ДКП «Луцьктепло» пообіцяли підключити всі котельні протягом трьох днів, тобто повноцінно тепло у всіх помешканнях міста має з’явитися вже завтра, 12 жовтня.

До слова, у Луцьку під час підключення будинків до "тепла" представники ДКП «Луцьктепло» підписують з представниками мешканців, ОСББ або організаціями, які обслуговують будинкові мережі, акти про підключення. Це здійснюють для того, аби плата за тепло нараховувалася з моменту фактичного підключення, а не з початку опалювального сезону.

Крім того, варто нагадати, що «Луцьктепло» впроваджує авансову оплату за теплопостачання у жовтні. Проте цей аванс рекомендований і не впливає на призначення субсидій та пільг. Підприємство просить сплачувати такий платіж, аби ДКП мало чим розрахуватися в поточному місяці за газ і не було касового розриву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
а Показати IP 11 Жовтня 2016 12:01
вони дорогу в центрі роблять
1111 Показати IP 11 Жовтня 2016 12:39
на району гпз є і в будинках і садочка і школах а у першому гуртожитку по дружби народів 2 нема і голова осбб не знає коли буде
сталіца до 1111 Показати IP 11 Жовтня 2016 13:00
в Вас на тому ДПЗ всі якісь...)))))
Аквалангіст Показати IP 11 Жовтня 2016 13:43
Запустили.Тільки після їх запуску можна і коропи запускати,заодно і зварилися б-юшку до столу.Як це все залізяччя перживе морози...Надія тільки на Господа.
122 Показати IP 11 Жовтня 2016 14:14
А коли включать? Холодно! Хоч би дозволили автономне опалення.
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2016 15:43
Головне звітують гарно: "Опалювальний сезон у обласному центрі розпочався в понеділок, 10 жовтня". А холод, який був, такий і є. А от, "«Луцьктепло» впроваджує авансову оплату за теплопостачання"... тут я думаю "відтерміновок" для населення не буде, потрібно вчасно платити!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus