USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

ОСББ Луцька просять не розпочинати опалювальний сезон завчасно

11 Жовтня 2017 22:30
Опалювальний сезон не повинен розпочинатися завчасно, як це було в минулі роки, адже це спричинить фінансові витрати для лучан. Таку позицію озвучили голови ОСББ на зборах та передали відповідне звернення у ДКП «Луцьктепло» й Луцьку міську раду.

Про це йшлося під час ефіру на телеканалі «Нова Волинь» у програмі «Відкрите місто» 11 жовтня.

Голови ОСББ 10 жовтня попросили заступника директора ДКП «Луцьктепло» з комерційних питань Віктору Мельнику не розпочинати опалювальний сезон в Луцьку, адже синоптики прогнозують значне потепління

«Я був на засіданні голів ОСББ й вони передали звернення, щоб поки не розпочинати опалювальний сезон, адже потрібно враховувати й метеопрогнози, зокрема те, що до нас йде потепління й на вулиці очікується до 20 градусів тепла. Зауважу, що в 2015-2016 роках була подібна ситуація, коли опалювальний сезон розпочинали 30 вересня, але через погодні умови невдовзі його призупиняли рішенням виконкому», - розповідає Віктор Мельник.

Та додає, що запуск опалювального сезону - це складний технологічний процес, який займає кілька днів, так само, як і його припинення.

На це ведуча студії зауважила, що «в Рівному та Черінвцях все ж розпочали опалювальний сезон, а в Луцьку окремі лучани потерпають від холодів».

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад на це відповів, що міська влада готова й розпочне опалювальний сезон, якщо температурний режим, згідно норм, буде три дні 8 чи менше градусів за Цельсієм.

«Звісно, окремі лучани телефонували на гарячу лінію міської ради «15-80», аби опалювальний розпочати вже. Але теплоносії подаються відповідно до встановлених норм та температурного режиму, недотримання яких може спричинити аварії, пориви мережі та значні фінансові втрати. Ми не маємо можливості кожен будинок підключати чи відключати індивідуально. Більше того, є й звернення багатьох лучан, зокрема від ОСББ, які ведуть облік теплової енергії, щоб завчасно цього не робити. Окрім того, розпочавши подачу теплоносіїв завчасно, ми отримаємо додаткові фінансові витрати та значні платіжки, яких можна уникнути», - пояснив Григорій Недопад.

Після цього телевізійники продемонстрували коментар головного лікаря комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксани Лєщинської. Медик інформувала, що рівень захворюваності серед дітей на простудні інфекції на рівні минулого року й у межах норми, не досягає позначки карантину.

Також під час телеефіру Григорій Недопад повідомив, що тарифи за тепло у Луцьку поки не підніматимуть.

До слова, низку перепон у підготовці до опалювального сезону створює фірма «Континіуму» – Тепелен, таку ситуацію прогнозували ще влітку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Інженер Показати IP 12 Жовтня 2017 00:24
Смішні чи що? Вазони померзнкть тоді включать, вже здуріли з тою економією.
Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2017 02:01
А в чому проблема розпочати сезон та уникнути масового захворювання населення, а потім призупинити на час потепління? Всі ж котельні обладнанні лічильниками, а отже порахувати скільки кому за що і коли платити цілком можливо. В школах по пів класу дітей немає, в тролейбусах та маршрутках всі смаркають та кашляють. А, проблема в тому що ті хто приймає рішення в тролейбусах не їздять. А от ті хто залежить від котелень, повинні смаркати та кашляти і своє опалення встановлювати в квартирах не дозволяють. Чому не можна розумно регулювати опалення?
мамам Показати IP 12 Жовтня 2017 06:59
В мене дитина в садочку ходить в 4 кофтах і так всі діти в групі. Совісті у вас немає. Діти у садочках мерзнуть а їм всеодно. ВКЛЮЧІТЬ ОПАЛЕННЯ В САДОЧКАХ!!!!!!!!!!Я б побачила якби ваші діти мерзли і хворіли через кожен тиждень.
Міра до мамам Показати IP 12 Жовтня 2017 09:25
Батьки, звертайтесь в управління освіти щоб ті написали звернення до міського голови і лише з його дозволу зможуть пустити тепло в садочки школи і т.п.. А тут висловлювати своє незадоволення немає змісту(.
Андрій до Міра Показати IP 13 Жовтня 2017 10:17
тобто чиновники без звернення нічого не розуміють?
Вова Показати IP 12 Жовтня 2017 07:27
В кожного ОСББ є краник. А те що будинок охолоджується вони врахували, і вранці холодно. А в панельних будинках взагалі ж*па.
мама Показати IP 12 Жовтня 2017 08:51
Ну д***ки,ті що просять не включати. Значить вонигріються якось інакше. Тому що - ДА дорого за опалення платити Але ж це всього на декілька днів раніше . Це ж не буде захмарна сума, а тепло стає в квартирах, як тільки трохи теплі батареї і вже тепло. Нехай порахують витрати на лікування, або на обігрів електрокаміном.?
123 Показати IP 12 Жовтня 2017 09:28
Мені - тепло,4-й поверх, цегляний будинок. P.S. В "деяких" країнах Европи - взагалі відсутнє парове опалення. Великобританія, Німеччина, Франція.. Навіть - Фінляндія...
Лучанин до 123 Показати IP 12 Жовтня 2017 17:37
Я також живу на 4 поверсі в цегляному будинку і МЕНІ ХОЛОДНО! І плювати я хотів як там опалюють в європі. Треба, щоб В НАС БУЛО КРАЩЕ!!!!!!!!!!!!
лучанка Показати IP 12 Жовтня 2017 09:42
Прохання до міської влади, до ДКП Луцьктепло з порозумінням віднестись до мешканців міста на рахунок включення опалення, Чого морозите дітей в садочках, школах - до цього часу нема опалення. Лучани які живуть в квартирах з індивідуальним опаленням, власних будинках вже 2 тижні гріються, а решта людей чим гірша. А для голів ОСББ порада - якщо ми Вас вибрали,Вам довірили, то будь ласка працюйте, а якщо Вам так гаряче до добивайтесь в міській раді на індивідуальне опалення і не буде ніяких проблем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus