USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нові мистецькі лабіринти: в музеї Корсаків діє виставка творів, що лікують. Фото

25 Серпня 2020 12:13
275 робіт 180 митців з України, Росії, Німеччини, Індії, Англії та Австралії експонують у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, що в Луцьку.

Презентували арт-проєк «Антиципація + Імунітет» у День Незалежності, 24 серпня, в новій виставковій локації музею – «Урбан-залі», площею 1100 квадратних метрів.

Як розповіли організатори, проєкт стартував ще в квітні, під час запровадження перших карантинних заходів, пов’язаних із пандемією коронавірусної інфекції. Як пояснили, кардинальні зміни притаманні не тільки природі чи людині, а й мистецтву, на яке теж впливають політичні, соціально-побутові, економічні тощо фактори, зокрема й локдаун, що охопив увесь світ через COVID-19.

Про характер виставки, а також її роль розповів фундатор музею Віктор Корсак: «Ми переконані, що мистецтво – це соціальний аналог хромосоми. Воно забезпечує зберігання, передачу з покоління в покоління і реалізацію генетичної програми розвитку й функціонування духовності нації… Наша експозиція сформована у формі хромосоми. Кожна її частина (ген) відображає напрямок сучасного мистецтва. Кожна робота є унікальною і створена під впливом безлічі факторів (така-собі естетична мутація), що дає можливість нашим глядачам (художникам, мистецтвознавцям, галеристам, усім відвідувачам) позмагатися у футуризмі і передбачити, яким буде мистецтво у майбутньому, які мутації будуть сприятливими, а які «шкідливими. Хоча очевидно, що у цьому змаганні переможцем буде час».
«А ще, мистецтво є духовним кодом нації, який, зокрема, забезпечує резистентність до різноманітних деструктивних впливів (песимізму, агресії, негативу, заздрості, ненависті, несправедливості тощо), тобто мистецтво є носієм вродженого духовного імунітету. Також відомо, що мистецтво вивільняє нас від стереотипів та комплексів і забезпечує осмислення витісненої в підсвідоме інформації, що у прямому сенсі лікує нас від захворювань, які мають психосоматичне походження , що у свою чергу підвищує наш біологічний імунітет. Тому ми переконані, що ця експозиція, яка включає 275 робіт 180 митців із шести країн світу, забезпечить зростання як біологічної, так і духовної опірності усіх її відвідувачів», – наголосив Віктор Корсак.

Оглянути модерну експозицію в музеї можна до 15 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
психіатр Показати IP 25 Серпня 2020 14:17
Дурдом. Подякуйте Михайлівну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus