USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині нові ОТГ не утворюються через «місцевих царьків»

6 Квітня 2018 08:00
Адміністративну реформу в Україні штучно загальмовують, адже «місцеві царьки» та представники від правлячої коаліції розуміють, що не мають шансів перемогти на виборах після об’єднання громад.

Про це йшлося під час ефіру телеканалу «Аверс» 4 квітня.

Як зазначив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, те, що не створюються нові ОТГ, – це не проблема населених пунктів, які буцімто не бажають об’єднуватися.

«У 10 випадках зі ста проблема – це місцеві царьки, які не хочуть втрачати свої посади, розуміючи, що їх не оберуть об’єднані територіальні громади. Але це 10 %. У 90 % це проблема голів державних адміністрацій, які розуміють, що під час виборів не оберуть представників правлячої партії або коаліції», – сказав голова облради.

Він підкреслив, що «жодні соціологічні дослідження не показують результат партійної роботи так, як вибори до ОТГ: перше місце займає «Батьківщина», друге, із великим відривом, – «Солідарність», а потім – Аграрна партія, УКРОП. І це результати виборів у тих громадах, де партія влади мала можливість щось виграти».

Окрім того, Ігор Палиця пригадав, що вибори в ОТГ очікували наприкінці квітня.

«Очікували масових виборів у всій країні. Йшлося про порядку 300–400 ОТГ. Але, наприклад, Львівська область не подала жодної ОТГ, так само, як і інші області. Адже влада розуміє, що буде дуже поганий результат по факту виборів представників від правлячої коаліції. Тому це питання штучно затримують, очікуючи, що можливо будуть вибори, які продемонструють альтернативу надуманим соціологічним або рейтинговим дослідженням», – резюмував голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 6 Квітня 2018 10:21
Дуже шкода, що Ігор Палиця, якого я умовно поважаю, побоявся назвати мерів міст, сільських\селищних голів, котрі знають що не пройдуть на найвищі посади в ОТГ і тому гальмують їх створення. Я зроблю це за нього. Віктор Сапожніков - міський голова Нововолинська. Продовжіть список пане Ігорю, якщо Ви не із тієї самої комуністично-комсомольської злочинної організації.
123 Показати IP 6 Квітня 2018 12:58
Панасович Сергій голова Звірівської сільськох ради , саботує обєднання тільки землю дерибанить
Олена Показати IP 6 Квітня 2018 17:13
линдюк а.о. № 2

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus