USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нові прикордонні пункти пропуску на Волині хочуть збудувати за держрахунок

18 Грудня 2017 14:06
Волинська обласна рада вимагає державного фінансування облаштування пунктів пропуску на українсько-польському та українсько-білоруському кордонах.

Про це йшлося під час засідання позачергової 17-ї сесії Волинської обласної ради 18 грудня.

Через критичну ситуацію, що склалася з фінансуванням розбудови пунктів пропуску через державний кордон, які знаходяться у Волинській області, депутати обласної ради підготували відповідне звернення до Кабінету Міністрів України та Державної фіскальної служби України.

Потреба облаштування нових пропускних пунктів викликана необхідністю розвантаження вже наявних пунктів пропуску, де утворюються постійні довготривалі черги. Окрім того, проведені заходи, які мали би зменшити черги, не дали очікуваного результату. До того ж, у зв’язку з наданням громадянам України, власникам біометричних паспортів, права на безвізовий в’їзд до країн ЄС цьогоріч черги навіть збільшилися.

Так, на сьогодні в межах Волинської області на українсько-польському кордоні функціонують два автомобільних пункти пропуску (Ягодин–Дорогуськ та Устилуг–Зосін), а також один залізничний (Ягодин–Дорогуськ).

Щодо автомобільного пункту пропуску Ягодин–Дорогуськ у проекті, підготовленому депутатом Юрієм Гупалом, наприклад, зазначено: «Увесь потік транспорту (пасажирського та вантажного), після проходження прикордонних та митних процедур, накопичується на автомобільному мосту з двома смугами руху, в одному напрямку, через річку Західний Буг. Така сама ситуація – на в’їзд в Україну: пасажирський та вантажний транспорт накопичується на мосту, блокуючи обидві смуги руху, не залишаючи можливості проїзду для екстрених служб та осіб з дипломатичними паспортами».

Тож, аби розбудова нового пункту пропуску для автомобільного сполучення Устилуг стала можливою, необхідне фінансування з державного бюджету, адже в рамках попередньої програми транскордонної співпраці «Польща–Білорусь–Україна на 2007–2013 роки» роботи з облаштування пропускного пункту були припинені.

На українсько-білоруському кордоні, своєю чергою, розміщено чотири автомобільні пункти пропуску (Дольськ–Мохро, Доманове–Мокрани, Пулемець–Томашівка, Піща–Олтуш) й один залізничний (Заболоття–Хотислав). Усі вказані автомобільні пропускні пункти вимагають приведення у відповідність до міжнародних стандартів.

Із огляду на це до цільової програми «Облаштування та реконструкція державного кордону до 2020 року» потрібно включити будівництво нових пунктів пропуску для автомобільного сполучення на лінії державного кордону (Піща, Пулемець, Доманове, Дольськ).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus