USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нові санкції ЄС проти Росії націлені на «Сбербанк» і постачання нафти

17 Квітня 2022 11:22
Новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії буде націлений на «Сбербанк» і поставки нафти.

Про це заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн газеті Bild am Sonntag, пише Українська правда.

«Ми вивчаємо російський банківський сектор, особливо «Сбербанк», на частку якого припадає 37% цього сектора. І, звісно, питання, пов’язані з енергетикою», – каже вона.

Фон дер Ляєн також повідомила, що ЄС працює над «розумними механізмами», аби поставки нафти (ембарго – ред.) також можна було включити в наступні санкції.

За її словами, пріоритетом санкцій є «скорочення доходів Путіна».

Голова ЄК також прямо захистила уряд ФРН від звинувачень у тому, що він гальмує запровадження обмежень щодо РФ: «Німеччина погодилася на всі п’ять запропонованих нами пакетів санкцій протягом 48 годин».

Ніколи ще Євросоюз «не діяв так згуртовано, рішуче та енергійно, як зараз», і Берлін зіграв у цьому свою роль, вважає політикиня.

Фон дер Ляєн припустила, що запроваджені щодо Москви каральні заходи вже дають ефект: «Санкції з кожним тижнем дедалі глибше проникають у російську економіку».

Експорт у Росію впав на 70 відсотків, валовий внутрішній продукт РФ зменшиться на 11 відсотків, заявила вона. Дефолт у Росії – лише питання часу, впевнена голова ЄК.

«Цією війною Путін знищує свою власну країну та майбутнє її народу», – зазначила фон дер Ляєн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus