USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Нові тролейбуси та перевізники з інших міст: як у Луцькраді боротимуться зі свавіллям маршрутників

19 Листопада 2019 13:56
Аби не йти на поступки перевізникам та не допустити транспортного колапсу, Луцьк закуповує 30 нових тролейбусів. Також до участі у конкурсі на міські маршрути запрошують й перевізників з інших міст.

Про це Луцькрада вказала 18 листопада у відповіді на петицію щодо шантажу з боку перевізників. Нагадаємо, на початку листопада лучанин Вадим Слива зареєстрував петицію з вимогою припинити багаторічний шантаж міста з боку маршрутників.

Він запропонував змінити умови договору з місцевими перевізниками, залучити надійних перевізників з інших міст і збільшити тролейбусний парк.

Відзначимо, що петицію чоловік подав у зв’язку з шантажем луцьких маршрутників. Так, багато маршрутних таксі 1 листопада розмістили оголошення про те, що за десять днів припинять надавати послуги перевезення у зв’язку з запровадженням безготівкової оплати проїзду.

Оскільки петиція лучанина за 15 діб зібрала понад 300 необхідних підписів, Луцька міська рада підготувала відповідь на звернення.

У тексті за підписом першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада зазначено, що в місті Луцьку проводяться заходи, пов’язані із запровадженням автоматизованої системи обліку оплати проїзду.

«Листівки, які Ви могли спостерігати в транспортних засобах, – ніщо інше, як прояв негативної реакції на повідомлення організатора перевезень про запровадження обліку оплати проїзду», – наголошено у відповіді.

Щодо залучення перевізників з інших міст, то відзначено, що, відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт», визначення автомобільного перевізника на автобусному маршруті загального користування здійснюється виключно на конкурсних засадах.

«До обов'язкових умов конкурсу на перевезення пасажирів належать визначена органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування обґрунтована структура парку автобусів, що працюватимуть на маршруті загального користування, за пасажиромісткістю, класом, технічними та екологічними показниками; державні соціальні нормативи у сфері транспортного обслуговування населення.

У місті Луцьку затверджена мережа автобусних маршрутів передбачає наявність на автобусних маршрутах №17 та №17а автобусів із пасажиромісткістю 80 місць та екологічні вимоги – Євро-5, але, на жаль, ніхто з перевізників не залучає таких автобусів», – вказано в тексті.

Також у Луцькій міській раді нагадали, що, згідно з спільним проєктом з Європейським інвестиційним банком «Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька», передбачена закупівля 30 нових комфортних низькопідлогових тролейбусів.

«Варто зазначити, що тендер відбувається за процедурами Європейського інвестиційного банку. Уже розпочато процес оцінки тендерних пропозицій конкурсантів на відповідність тендерній документації: технічним специфікаціям рухомого складу, вимогам до фінансового стану постачальника тощо. Після погодження Європейським інвестиційним банком звіту про оцінку ми отримаємо переможця», – зауважено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Андрій Показати IP 19 Листопада 2019 14:05
ПідкажІть де буде зупинка тролейбуса на 55 мікрорайоні? Десь біля срібних лелек? Як нема проводів???
луцький до Андрій Показати IP 19 Листопада 2019 15:27
От не треба вже у крайношті! Там немає такого густозаселеного району. а при потребі і маршрутку можна пустити без вашіх проводів!
42 до луцький Показати IP 19 Листопада 2019 15:52
От тільки давайте не плодити маршруток
Лучанин до Андрій Показати IP 19 Листопада 2019 15:45
Пішкарусом і без всяких проводів
42 до Андрій Показати IP 19 Листопада 2019 15:48
Де ви взагалі дістали інформацію що взагалі буде зупинка тролейбуса на 55 мікрорайоні?
скептик до Андрій Показати IP 19 Листопада 2019 15:59
все дуже просто. автобуси будуть їздити виключно по вулицях, де немає тролейбусних ліній
Мешканка Показати IP 19 Листопада 2019 15:21
Що робити тим людям де немає лінії і не буде. А порахували скільки світло обійдеться платникам податків.
скептик до Мешканка Показати IP 19 Листопада 2019 16:00
все дуже просто. автобуси будуть їздити виключно по вулицях, де немає тролейбусних ліній
Лучанин Показати IP 19 Листопада 2019 15:30
В.2020 Луцьк буде мати нові тролейбуси!.Супер!
Лучанин до Лучанин Показати IP 19 Листопада 2019 15:47
Ню-ню. Тіште себе надією.
42 до Лучанин Показати IP 19 Листопада 2019 15:53
Яка ваша версія?
скептик до 42 Показати IP 19 Листопада 2019 16:01
а в нього нема версій. тільки ню-ню
Люди Показати IP 19 Листопада 2019 16:51
в якому сторіччі ви живете? Та вся Європа їздить на таких собі комбінованих автобусах-тролейбусах, де немає тррлейбусної лінії тр. засіб їде, як автобус. А нашаш влада дбає про нас,, думаю, саме такі машини закупить))))
Анонім до Люди Показати IP 19 Листопада 2019 17:48
Вже який рік обіцяють нові тролейбуси?Карточки толком запустити не можуть,щось далі писати?Писали що до кінця тієї неділі має бути додаток для телефону,чекаємо "тієї неділі".
Лучанка до Люди Показати IP 20 Листопада 2019 13:07
Тіштеся поки взагалі щось іде. Скоро всі будемо з ДПЗ до 40 пішки ходити. Так як вводять ті карточки - то так вони і працювати будуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus