USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Багаторічний шантаж міста з боку перевізників. Які кроки пропонують лучани

1 Листопада 2019 19:53
Зміна умов договору з перевізниками, залучення надійних перевізників із інших міст і збільшення тролейбусного парку – так, на думку лучан, можна вирішити проблему з постійним шантажем із боку місцевих перевізників щодо припинення послуг перевезення та підвищення тарифів.

Відповідну петицію 1 листопада зареєстрував лучанин Вадим Слива.

Нагадаємо, аби петицію розглянули, необхідно, щоби вона зібрала як мінімум 300 підписів протягом 15 днів.

Як зазначив лучанин, перевізники вже багато років шантажують місто та його жителів, регулярно погрожуючи припинити надавати послуги перевезення. Попри це, якість їхніх послуг не покращується – жахливий стан автобусів, хамство з боку водіїв, зростання тарифів на проїзд.

«У випадку розірвання угод місто зможе знайти інших перевізників, а от перевізникам доведеться смоктати палець. Однак місто рік за роком йде на поступки», – вказав Вадим Слива.

Лучанин запропонував вжити наступні кроки, аби в майбутньому запобігти черговому шантажу з боку перевізників:

- залучити професійних юристів до внесення змін у договори з перевізниками. У договорах повинні бути прописані санкції за намагання шантажувати місто, зокрема за односторонню відмову виконувати транспортні послуги, намагання саботувати пасажирські перевезення в місті, надання неякісних послуг, намагання приховати реальну кількість перевезених пасажирів;

- залучати до перевезень у Луцьку перевізників з інших міст;

- кинути всі сили на розвиток комунального транспорту в Луцьку і у найкоротші терміни наростити парк тролейбусів та збільшити кількість їхніх маршрутів таким чином, щоб у випадку чергового шантажу з боку перевізників місто не зупинилось.

Окрім того, Вадим Слива запропонував замінити невеликі автобуси, які переповнюють місто, більшими, котрі могли б виконувати перевезення якісніше.

«А оскільки їх потрібно буде значно менше для перевезення тієї ж кількості пасажирів, то вони будуть менше забруднювати повітря та менше ускладнюватимуть рух вулицями міста. Також це дозволить зробити перевезення рентабельнішими, адже на підтримання меншого парку великих автобусів потрібно менше витрат, як і на заробітні плати меншій кількості водіїв», – зазначив лучанин.

Нагадаємо, зранку 1 листопада в багатьох маршрутних таксі перевізники розмістили оголошення про припинення з 11 листопада надання послуг перевезення. Причина – введення в Луцьку безготівкової оплати проїзду.

Луцька міська рада розцінила ці дії як елемент шантажу з боку перевізників.

Своєю чергою, лучани активно висловлюють своє обурення діями перевізників у соціальних мережах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучани Показати IP 1 Листопада 2019 20:25
Пасажиру до одного місця проблеми перевізника та міської ради його цікавить ціна
Анонім до Лучани Показати IP 1 Листопада 2019 21:00
Певно малось на увазі співвідношення ціна/якість. Інакше, якщо тільки ціна, то пішки найдешевше)
Анонім Показати IP 1 Листопада 2019 21:24
Зажерлись любителі шансону.
Леся Показати IP 1 Листопада 2019 23:08
Хай забираються зі своїм металобрухтом
Влад до Леся Показати IP 2 Листопада 2019 04:19
Да, от тільки хто заставив купувати перевізників цей мотлох, наша з вами влада!!! Я сам не перевізник, але я їх розумію, тому що колись мав справу з вантажними паревезеннями і знаю, що таке амортизація, паливо і так далі, було спочатку все добре, але коли настала криза виросло в ціні все і амортизація і паливо, а тариф ні а автомобілі почали заробляти тільки на амортизацію і на паливо, пришлось все продати і закрити, і змушений був їхати в Польщу працювати далекобійником. Да не спорю всім зараз не легко, але я їх розумію, щоб поновити автопарк перевізникам, треба їм відати кредити за цей мотлох, а потім заробити на новий автопарк, але в нашій з вами державі це нереально!!!! І цей мотлох вони незможуть продати зараз іншому споживачу, тільки на металолом за копійки. І на мою думку, вони б самі хотіли б змінити свій автопарк на іноземні комфортабельні автобуси які так часто неламаються, але вони того не зможуть це зробити, повторю бо їх заставили купувати цей мотлох наша "доброзичлева" влада, і ми, і перевізники змушені їздити на тому мотлосі!!!
Лучанин Показати IP 2 Листопада 2019 06:45
Луцьку потрібно 50 нових тролейбусів !
Пасажир Показати IP 2 Листопада 2019 21:08
Значить Петро Олексвйович володів hundai моторс груп.В яку входила компанія Богдан,тобто ці жовті автобуси.Він пропехнув закон коли мав більшість в парламенті,що треба бвльші мати коли кубкєш новиі автобус.От ми і їздимо на цьому. Тепер щодо оплат терміналом то ви лучани оприділіться для себе.Ми живемо як в європі чи як совок.Якщо совок то платвть готівкою,і нісого що за кермом треба керувати автобусом бути обачним ти давати ще решту з готівки.Або ми ідемо до європи де давно є облата безготівкова,та прозора. На мою дамку особисту маршрутники не будуть мати як мовити «лєвака».Бо з термінала не вилізуть гривні за 500 лучан хоча провіз 250 це наприклад. Але всеодно в нашій державі робиться через одне місце,бо незрозуміло яку вартість потратили на це обладнання???? І яка реальна його ціна цього обладнання???
Пасажиру Показати IP 3 Листопада 2019 12:09
І хто тепер буде кермуватими цими автобусами?Ці ж водії,яким будуть платити "якусь"зарплату один,можливо два рази в місяць.Сумніваюсь.Наберуть нових.Де?Так що успіхів вам, пасажири,"європейці",бо в Європі зовсім не так...
вахтанг Показати IP 3 Листопада 2019 18:24
а хто такий пан Слива?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus