USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нові тролейбуси з'являться на вулицях Луцька вже у вересні

23 Квітня 2020 11:35
Нові тролейбуси розпочнуть курсувати Луцьком вже у вересні.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«Передбачено поетапну передачу тролейбусів партіями по шість одиниць. Першу партію плануємо отримати у вересні. В цілому тролейбусний автопарк Луцька отримає 29 нових і сучасних низькопідлогових 12-метрових тролейбусів. Кожен із них буде обладнано кондиціонерами, usb-портами для заряджання мобільних пристроїв. Нові тролейбуси – тихі, екологічні й економічно вигідні, вони споживатимуть удвічі менше електроенергії. Один такий тролейбус замінить орієнтовно 2,5 маршрутки. Тролейбуси матимуть оригінальний дизайн і маркування, що по стилю відповідатимуть Луцьку», – йдеться у дописі.

Як зазначив Недопад, 27 квітня відбудеться остаточне підписання контракту із підприємством ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс», яке визнане переможцем тендеру на постачання нових тролейбусів. А 22 квітня, відбулася передконтрактна зустріч, на якій обговорили технічні питання і внесли необхідні зміни до контракту. Важливо, що разом із тролейбусами місто отримає і всі необхідні запчастини та інструменти для їх подальшого технічного обслуговування і експлуатації.

«Реалізація проєкту стала можливою завдяки залученню коштів Європейського інвестиційного банку на вигідних для Луцька умовах із низькою відсотковою ставкою – менше двох відсотків річних. Участь у тендері взяли два підприємства, «Богдан Моторс» запропонувало більш вигідні умови для Луцька й надало всю необхідну документацію та сертифікацію. В цілому реалізація проєкту тривала не один рік, зараз ми максимально наблизилися до очікуваного результату. Велика робота здійснена відділом інвестиційної політики Департаменту економічної політики Луцької міської ради. Разом із Boris Smal та Сергій Омельчук (Sergiy Omelchuk) ми уже починаємо працювати над наступною фазою іншого проєкту, який дасть можливість придбати ще 30 тролейбусів, 5 із яких будуть оснащені автономним ходом», – розповів Григорій Недопад.

Головне фото – ілюстративне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
лучанин Показати IP 23 Квітня 2020 11:38
От як з"являться,тоді і напишите!
К.лучанин до лучанин Показати IP 23 Квітня 2020 11:57
В квітні-травні ц.р. вже мали бути бу швейцарські і цікаво що про це і Пуц говорив і хвалив що вони хороші і можуть експлуатуватись у Луцьку. То кричали що грошей нема у бюджеті , то лінії мережі треба оновлювати , а тепер все виходить не дивлячись на карантин та серйозний спад в економіці країни. Питання , хлопці з міськради де ви кошти взяли на тролейбуси ( вони ж недешеві для Луцька). Отже. плата на проїзд зросте суттєво!
депутат до К.лучанин Показати IP 23 Квітня 2020 12:43
Вчи краще матчастину! Грантові гроші за які багато міст України отримало автотранспорт! Не знають і починають "хвилю" гнати...!!!
К.лучанин до депутат Показати IP 23 Квітня 2020 13:16
Послухай "депутате"! Я знаю що кажу. Якщо ти депутат то ти повинен і зобовязаний знати про що в міськ раді говорилось і обіцялось у 2019р. і це всі лучани знають (бо це озвучувалось !). А про матчастину ( про програму 50 на 50) я вже котрий рік чую ( з часів М,Я.Романюка), а віз і нині там. Так що ,про матчастину краще б мовчав! Я оцінюю владу по результатах, тобто слово і діло повинні бути ЄДИНІ! А ти ходи на сесії ,тоді не будеш "хвилю" гнати і людей дурити, які тебе обирали , чи по списку заліз у депутати. А на останок скажи яку хвилю ти гнав і скільки разів плани змінював? Куди поділись обіцяні тролейбуси у 2017-2018 р які обіцяли Луцьку по тендерах ? Я звичайний громадянин, лучанин і не люблю коли мене і багато інших за ніс водять та дурять. Я на виборах це враховую.
скептик до депутат Показати IP 23 Квітня 2020 13:23
грантові кошти треба віддавати. з чого ?
Лучанин Показати IP 23 Квітня 2020 12:06
2 роки тому Ігор Поліщук говорив, що то найгірший транспорт, навіть фото показував. Пуц (Володимир) взагалі майже плакав, що то непотріб. Невже щось змінилось? Чи можливо Європейський банк не дає гроші красти.
К.лучанин до Лучанин Показати IP 23 Квітня 2020 13:22
Бачите і Ви не забули та добре памятаєте що радники та заступники і Пуц теж підспівував. Отака в нас міськрада , на виборах це врахуйте.
скептик до К.лучанин Показати IP 23 Квітня 2020 13:30
про все домовились, пиріжок поділили. і все чікі-пікі. а те що на виході буде Г - то вже деталі
скептик до Лучанин Показати IP 23 Квітня 2020 13:25
СПОКО !!! євробанк навіть не підозрює як УРКАнські слуги народу тирять бабло.
пасажир Показати IP 23 Квітня 2020 13:10
а російські двигуни до троллейбусів пана Поліщука більше не бентежать?
скептик до пасажир Показати IP 23 Квітня 2020 13:27
ой, Ізя, шо ві так нєрвнічаєте. вугілля, газ, нафта і ще багато чого. І НІЧЬО !!!
жир до пасажир Показати IP 23 Квітня 2020 14:10
пофарбують в жовто-блакитний і стануть двигуни українськими...
Знаючий до пасажир Показати IP 23 Квітня 2020 14:24
Шо за брєд?Богдан вже декілька років не купує жодної деталі в Росії
Дмитро до пасажир Показати IP 23 Квітня 2020 16:46
Російські двигуни вже два роки не ставляться. А поставлять ті, які захочете, і за які гроші готові заплатити. Хочете будуть харківські, а хочете, то може бути й Чехія. Але в нас головне купити що дешевше (так говорить система Прозоро), тому думаю будуть українські двигуни.
ВОВК Показати IP 23 Квітня 2020 13:43
А якого року у вересні ???
Отакої Показати IP 23 Квітня 2020 14:07
Не може бути.В "бариг"закупляють тролейбуси.
Петро Показати IP 23 Квітня 2020 14:08
Стільки позитиву у коментарях!Вам що не зроби все не так.Одні Ви,коментатори ср...ні,знаєте як керувати.Тому так і живемо.
К.лчучанин до Петро Показати IP 23 Квітня 2020 14:43
Люди знають про що пишуть, тому це все озвучувалось . А негідників у владі не повинно бути. Сказав -зроби! Такий принцип повинен бути. А керує сесія , а не один депутат. Живемо так , тому що таких обираємо. Все сказав стисло. Для розуміючих достатньо.
скептик до Петро Показати IP 23 Квітня 2020 16:03
наслідки вашого мудрого керування відгикуються вже 30 років
Лучанин давній Показати IP 23 Квітня 2020 18:48
Читаю і дивуюсь скільки баранів в нас совкових розвелося. Оновлюють парк і правильно роблять. Тож не весь час ремонтувати старі калоші! Погана міська влада в чистому доглянутому місті? Я так не рахую. Лиш одне шість трішки мало. Необхідно більше для нормальної конкуренції з завжди напханими ржавими богданами
Анонім до Лучанин давній Показати IP 23 Квітня 2020 19:43
По шість тролейбусів за раз. Взагалом 29. Все ж, тролейбус - не діод до батарейки припаяти
до Лучан давніх і не до Лучанин давній Показати IP 24 Квітня 2020 07:26
тролейбуси богдан - хлам. якість виготовлення, як в гаражі, на коліні. кваліфікованих фахівців дуже мало, їх немає чим втримати. я працював на богдан біля 3х років, далеко не робочим, знаю всю їхню кухню, від закупівель вхідних матеріалів до обкатки готових. кузови поржавіють через 5 років повністю, лінія катафореза для фосфатації кузовів Eisenman, в яку вбухали свого часу десятки млн грн так і стоїть недобудована. по дрібним деталям він почне розвалюватись через рік. деталі на складальних дільницях приганяють вкрив-скос, на моїх очах робочі в готовому шкільному автобусі вирізали люк болгаркою в даху і іскрами пропалили сидіння, після чого автобус відправили клієнту, який звісно його завернув. і таких ситуацій було безліч. Як на мене, краще ажебуло брати навіть швейцарську бвшку, запасу міцності в неї ще на 2 богдани, трохи їх модернізувати і освіжити. І вони б відходили 10 років ще спокійно. Або білоруські траліки БКМ, дешево і сердито. Бо на польські Соларіс в нас бабла нема.
Та ти шо до до Лучан давніх і не Показати IP 24 Квітня 2020 10:21
Тобі що за цей пост БКМ заплатив?Бо тільки так це можна хоч якось пояснити.БКМ збирають на Карбишева в гаражі,якість відповідна. А де патріотизм- підтримати місцевого виробника?
Гониш до до Лучан давніх і не Показати IP 24 Квітня 2020 10:25
Ого,як прикольно.То Луцьк має купити білоруські тролейбуси зроблені в Луцьку в непристосованому ангарі і переслати податки в Білорусію.А Луцький завод буде стояти.Ти,по ходу,засланий козачок
до гониш до Гониш Показати IP 24 Квітня 2020 18:20
в тебе якийсь загон? сам ти засланий, з недорозваленого Богдана, що його лобіюєш. я знаю де збирають БКМ, ті що складають в Луцьку. це проект хамовитого нувориша Горлача С.О. з ПанКурчака, він же білорус то й домовився створити СП зі своїми. Умови на сучасному Богдані недалеко від гаража на Карбишева 2 заїхали. Взагалі, це в такому виді викруткова збірка з машкомплектів, чув такий термін, козачок? Я мав на увазі прямі поставки тралів з Білорусі, а не через фірми-прокладки. Не обов'язково БКМ, хай буде МАЗ. Білоруська техніка недорога і пристойна. Запропонуй інші бюджетні варіанти в цій ціні, розумнику. Нє, хай збирають гроші на польські тролейбуси. Найбільша проблема луцького заводу, в тому що там в свій час все стирили одні відомі пани, прізвище яких на Г. Преса продали на металобрухт. Лінію легкових авто вивезли в Черкаси. І від завода після того лишився один пшик. А ті гроші, що періодично завод має від тендерів по комунальному транспорту йдуть на корпорацію Богдан в Київ, завод отримує крихти і весь в боргах, як в шовках, перезаставляють майно перед банками.
К.лучанин до до Лучан давніх і не Показати IP 24 Квітня 2020 11:01
Підтверджую ! Оце коментар знаючої людини , а не диванного постовика. Їхнє виробництво я дуже добре знаю бо колись працював там і не один рік. Фарбувальний комплекс з новим обладнанням він готовий був до роботи ще у 2008р. , але не експлутується бо нема завантаження на його потужності. Він так і буде стояти поки не застаріє і не згниє . На ті одиничні замовленя що завод має ,комплекс недоцільно запускати бо буде збитковим! Економіка буде в мінусах! Але я не буду ганьбити завод бо є і позитив в роботі . Єдина промашка в роботі це помилки в стратегії і тактиці керівництва , недооцінка зовніших факторів і кризових явищ. А це суттєво. Нововолинський з-д СТО , в 2007р частину викупили , людей там порозганяли , обладнання знищили а потім перепродали , нічого так і наладивши там. Це було під керівництвом славнозвісного Гунчика В.П. - "великого стратега " , який колись казав . що справою його честі є випуск національного автомобіля ВОЛИНЯНКИ. Зараз там інший директор, я гадаю розумніший за попередникків.
Сумний Показати IP 23 Квітня 2020 23:19
Може це доба новина - нові тролейбуси для міста. Можливо.... Нові робочі місця - це теж непогано. Можливо.... Але ! Є такий вираз в рос.мові - "Единожды солгавши". Вже крали Свинарчуки-Гладковськи раз ! Або не раз? Знову щось вкрадуть - розпиляь ? Хто зна... Осадочек то осатался...
Лучанин давній (вете до Сумний Показати IP 24 Квітня 2020 12:14
Якщо весь час гадати що десь щось і хтось краде тоді і конях їздити не будеш..тож тендер.заводь свиню і матимеш транспорт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus