USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Нововолинський ліцей отримав обладнання для STEM-лабораторії. Фото

25 Листопада 2021 08:00
Школярі ліцею №1 у Нововолинську будуть освоювати природничі та математичні науки за новітніми підходами STEM-освіти.

Вона базується на застосуванні наукових, математичних, технічних, інженерних знань та творчого мислення при розв’язанні практичних завдань та використанні у професійній діяльності, повідомляють на сайті міської ради.

У комплекті STEM-лабораторії – 3D принтер, проєктор, сенсорна дошка, фрезерний та гравіювальний верстати, ноутбуки з ліцензійним програмним забезпеченням, а також автоматизовані ферми, маніпулятори, конвеєри, двоколісні роботи, котрі втримують рівновагу.

За допомогою цього обладнання діти зможуть краще зрозуміти зв’язок між науками, розвивати креативне мислення, на практиці перевіряти отримані теоретичні знання.
STEM-лабораторію придбали у рамках програми Уряду України «Спроможна школа для кращих результатів» у співфінансуванні з місцевим бюджетом. Загальна вартість проєкту – близько мільйона гривень. З них 67 % – кошти держави, 33% – з казни Нововолинської громади.

23 листопада у ліцей завітав міський голова Борис Карпус та представники управління освіти. Вчителі ліцею ознайомили з принципами роботи STEM-лабораторії, розповіли про бачення реалізації Урядової програми, направленої на розвиток природничо-математичної освіти (STEM-освіти), у ліцеях Нововолинської громади.

Борис Карпус побажав викладачам натхненної роботи, допитливих учнів та результативного використання інноваційного обладнання STEM-лабораторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus