USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Новий удар по Україні: У яких областях ППО збило ракети. Що відомо. Оновлено

11 Жовтня 2022 11:41
Майже на всій території України зранку у вівторок була оголошена повітряна тривога. Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила українців про високу ймовірність ракетних ударів по території України протягом дня.

Так, в одному з районів Київської області силами ППО збито ракету, повідомив голова місцевої ОВА Олексій Кулеба. Пізніше він додав про знищення ще однієї ракети.

На Одещині та Миколаївщині з попереднього пуску українське відпрацювало на п’ятірочку, написав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. «Мінус п’ять дронів-камікадзе і три «Шахіда» над Одещиною», – йдеться у дописі.
Пізніше Віталій Кім повідомив про збиття ракети в Миколаївській області.

«Ще збита 1 ракета у центрі області», – написав Кім.

Станом на 11.37 на Миколаївщині збили ще одну ракету.

«Ще одну збили. Третя пішла на Кривій Ріг», – йдеться у повідомленні голови Миколаївської ОВА.

У Хмельницькій області також спрацювала протиповітряна оборона.

«Мінус один ворожий «Shahed-136» країни-терориста!» – написав голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Читати ще: Українська ППО збила 18 російських ракет в різних регіонах

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив про запуск 20 ворожих ракет з Каспію та Саратова.

«Пуск 10 крилатих ракет із Каспію та 10 крилатих ракет із Саратова. Залишаємося у укриттях», – написав Вілкул.Як повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, близько 7 ранку 11 жовтня з району Каспійського моря працює стратегічна авіація окупантів – ракетоносці Ту-95 та Ту-160. По території України було випущено ракети типу Х-101/Х-555.

Близько 9.00 чотири ракети знищено силами та засобами Повітряного командування «Південь».

До бойової роботи по крилатих ракетах задіяно авіацію, зенітні ракетні війська, а також мобільні вогневі групи Повітряних сил ЗСУ.
Ворожу ракету збили також і на Рівненщині.

«Протиповітряна оборона Рівненщини на висоті. Щойно збили ворожу ціль у Рівненському районі», – повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Про збиття трьох ракет повідомили на Одещині.

«Станом на зараз підрозділами протиповітряної оборони Одещини над областю знищено вже три ракети. Залишайтесь в укриттях! Протиповітряна оборона, ви кращі!» – пише голова Одеської ОВА Максим Марченко. Ворожу ракету збили також біля Запоріжжя.
Про вибухи повідомили у Львові. Мер Львова Андрій Садовий уточнив, що ракетний удар був по об’єкту критичної інфраструктури Львова. Частина міста знову без електропостачання.

Станом на 12.29 голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що наразі відомо про три вибухи на двох об‘єктах енергетики у Львівській області.

Інформації про постраждалих наразі не надходило.

Також повідомили про успішну роботу ППО над Дніпропетровщиною та Кіровоградщиною.

Зокрема, на Дніпропетровщині військові з повітряного командування «Схід» знищили над областю чотири ворожі ракети, повідомив голова місцевої ОВА Резніченко.

Про роботу ППО на Кіровоградщині повідомив депутат Гончаренко.

На Миколаївщині збили ще одну ракету, яка «втомилася» на межі з Одещиною, прокоментував голова ОВА Кім: «Ще в повітрі достатньо ракет. Працюємо. З укриттів не виходимо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus