USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нудота і головний біль: в Індії в майже 600 осіб виявили побічні ефекти від COVID-19-вакцини

19 Січня 2021 20:12
В Індії побічні ефекти від вакцини від коронавірусу виявили у 580 осіб. Двоє людей померли незабаром після щеплення, зараз встановлюється, чи була вакцина головною причиною їх смерті.

Про це повідомляє India Today, пише Новое время.

В основному пацієнти скаржилися на підвищену температуру тіла, нудоту і головний біль. Семеро людей були госпіталізовані з важкими ускладненнями.

Співробітник лікарні в індійському місті Морадабад помер на наступний день після ін’єкції. Місцева влада вважає, що введений препарат не був причиною його смерті. Родичі загиблого розповіли, що він відчував себе погано ще до щеплення.

Другий смертельний випадок був зафіксований в місті Белларі, штат Карнатака. Згідно з даними місцевої влади, причиною смерті став інфаркт.

В Індії для щеплень використовують дві вакцини – Covishield від англо-шведської компанії AstraZeneca і Covaxin від індійської Bharat Biotech. Обидва препарати виробляються в Індії.

В Індії 16 січня почали наймасштабнішу в світі кампанію з вакцинації – приблизно 300 млн жителів країни отримають вакцину від коронавірусу в найближчі тижні.

Першими від COVID-19 будуть щеплені медичні працівники – це приблизно 30 млн лікарів, медсестер і решта медперсоналу. На другому етапі планують вакцинувати 270 млн осіб, включаючи людей старше 50 років і тих, хто має супутні захворювання.

Індія з населенням майже 1,4 млрд людей займає друге місце в світі після США за кількістю випадків інфікування на коронавірус і третє місце за кількістю смертей після США і Бразилії. З початку пандемії зареєстровано 10,5 млн підтверджених випадків COVID-19, 152 тисячі осіб померли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Січня 2021 21:34
Це й не дивно,індійські антибіотики нікому не раджу,вони теж мають таку ж побочку - нудоту і головний біль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus