USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нутриціолог із Луцька: як швидко скинути набрані за карантин кілограми

14 Червня 2020 09:00
Що таке збалансоване харчування, на які сезонні продукти варто звернути увагу та як швидко скинути зайві кілограми, набрані за карантин, розповіла телеканалу UA: Волинь нутриціолог Ольга Паньковець.

Насамперед вона наголосила, що не варто плутати нутриціолога з дієтологом. Так, нутриціолог не тільки рахує калорії, його головне завдання – навчитися правильно підбирати складові частини натуральних харчових продуктів, які живлять клітини організму людини. Адже, до прикладу, енергію можна черпати навіть із солодощів. Своєю чергою, дієтолог – це лікар, який займається підбором лікувального харчування, необхідного у зв’язку з певною вираженою хворобою.

«Не хочу образити дієтологів, але спектр дії нутриціолога значно ширший. Однозначно, дієта входить у корекцію харчування. Основне ж завдання нутриціології дати організму ті поживні речовини, яких йому не вистачає. Тому головне – поживність раціону, а не зменшення порцій. Наприклад, я часто раджу своїм клієнтам збільшити порції, адже, аби схуднути, треба їсти більше – більше правильних продуктів», – сказала Ольга Паньковець.

Та додала, що визначити перелік компонентів, яких не вистачає людині в її раціоні, можна за допомогою аналітичного тесту, котрий включає десятки запитань.

Спеціалістка зі збалансованого харчування порадила звернути увагу на сезонні овочі та зелень, адже зараз вони місять багато хлорофілу, який постачає в клітини кисень. Окрім того, сезонні овочі варто вживати й тому, що в їхньому складі – велика кількість харчових волокон, які підтримують, зокрема, красу шкіри.

У несезон Ольга Паньковець порекомендувала куплені овочі залишати мінімум на 30 хвилин у воді, аби вода «витягла» з них більшість нітратів.

«Що можна з’їсти навіть після 21.00? Це великий тазик салату чи варені яйця, – розказала нутриціолог. – Загалом я – противник дієт і бездумних обмежень. Лише правильним і збалансованим харчуванням, підібраним індивідуально, можна ефективно зменшити вагу. Дієти ж дають недовготривалий ефект. І якщо організм не отримував достатньої кількості мікро-, макроелементів під час дієти, то швидко поверне те, що втратив».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ABC Показати IP 15 Червня 2020 15:01
У якому ВУЗі навчають на нутриціолога?
Психолипінарій до ABC Показати IP 15 Червня 2020 23:09
На кафедрі активістів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus