USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Облспоживспілка більше не наживатиметься на підприємцях Центрального ринку. ОНОВЛЕНО

30 Серпня 2017 11:52
Відмовити облспоживспілці у поновленні договору оренди ділянки, на якій планують згодом облаштувати парковку, вирішили депутати міськради. Надалі діалог міської влади та підприємців відбуватиметься без посередників.

Про це йшлося під час 30-ї сесії міськради 30 серпня.

Депутати розглянули питання про відмову ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛСПОЖИВСПІЛЦІ у поновленні договору оренди землі для обслуговування ринку «Центральний» на вул. Глушець, 1 (площею 0,5904 га).

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що питання про припинення договору оренди з облспоживспілкою є принциповим, адже наріз на ділянці – бардак, сміття, недотримання протипожежних та санітарних норм. Наразі облспоживспілка виступає посередником між підприємцями та громадою міста, заробляючи на цьому гроші, збираючи з них більше коштів, ніж сплачує місту. Водночас він просив виключити з проекту рішення пункт про демонтаж металевих конструкцій на ділянці. Таким чином, з облспоживспілкою припинять договір оренди, а з підприємцями розпочнуть конструктивний діалог про те, у якому напрямку рухатися. Депутат наголосив, що посередника у вигляді облспоживспілки непотрібно.


Депутат Олександр Волинець нагадав, що облспоживспілка отримує з підприємців 75 гривень за оренду метра квадратного, сплачуючи у міський бюджет у 11 разів менше.

Депутат Андрій Козюра наголосив, що Луцьк має перлину, одне з 10 чудес України Луцький замок, тож потрібно навчитися раціонально та мудро використовувати історичну спадщину. Окрім сплати по 75 гривень за оренду, підприємці ще й сплачують облспоживспілці внески на благоустрій ринку, який облспоживспілка потім бере на свій баланс як поліпшення. Це, зі слів депутата, неприпустимо.


Він зауважив, що комісія щодо діяльності ринків рекомендувала облаштувати на вказаній ділянці парковку для відвідувачів ринку, замку та парку, з чим нині існує велика проблема.

Ігор Поліщук зазначив, що без розвитку туристичного потенціалу місту буде складно розвиватися, адже туристичний потенціал дає розвиток інфраструктурі, готелям, торговельним закладам тощо. Оскільки для багатьох підприємців ця ділянка є єдиним джерелом доходу, у найкоротші строки необхідно знайти рішення, яке задовольнило б обидві сторони. Він наголосив, що не буде жодних радикальних дій – ніхто не нищтииме контейнери бульдозерами, попри побоювання підприємців.

Підприємці Центрального ринку просили депутатів надати їм гарантії того, що завтра їхні торговельні точки не ліквідують. Так, підприємець Євген Галас повідомляв, що на ділянці стоять 450 контейнерів, а якщо рішення ухвалять не на користь підприємців, вони оголосять безстроковий страйк. Підприємець Тетяна Біскуб стверджувала, що у разі розірвання договору з облспоживспілкою підприємці залишаться без світла та охорони. Вона просила надати папери, які гарантували б, що контейнери підприємців не почнуть вивозити вже завтра.


Голова земельної комісії Євгеній Ткачук підтвердив, що комісія рекомендувала виключити з проекту рішення пункти про демонтаж металевих конструкцій. З його слів, потрібно зустрітися з підприємцями без «прокладки» у вигляді облспоживспілки та вести співпрацю напряму.

Окрім цього, депутати вирішили створити робочу групу, до якої увійдуть представники депутатських фракцій та виконавчих органів міськради і яка здійснюватиме діалог та консультації з підприємцями.

Після того, як депутати підтримали проект рішення, підприємці вигукували, що тепер вони залишаться без електроенергії. Андрій Козюра відзначив, що облспоживспілка тепер вкотре показала своє нутро – вона використовує підприємців як гарматне м'ясо, маніпулює ними для відстоювання своїх інтересів, натомість не дбаючи про них, відмовляючись забезпечувати енергоносіями.

Депутат Микита Рабан зазначив, що керівництво облспоживспілки підтвердило, що виступає в своїх інтересах, а не в інтересах людей. так, їй мало отримувати просто компенсацію за електроенергію, вона хоче заробляти.

За станом на 11:50 підприємці Центрального ринку перекрили депутатам міськради вихід із зали засідань. Вони невдоволені рішенням щодо відмову ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛСПОЖИВСПІЛЦІ у поновленні договору оренди землі для обслуговування ринку «Центральний» на вулиці Глушець, 1 (площею 0,5904 га).

Депутати намагаються пояснити, що блокує рішення саме облспоживспілка, яка готова вже завтра вимкнути підприємцям електропостачання. Втім, підприємці вимагають ухвалити рішення про поновлення договору оренди вказаної ділянки. На адресу депутатів лунають вигуки «ганьба» та «рішення переглянути», «дайте людям працювати».

До мітингувальників вийшов заступник луцького міського голови Костянтин Петрочук та запевнив, що підприємців ніхто не планує виганяти, а хочуть шукати компроміс. Зокрема, для цього створять робочу групу щодо вирішення питання. Натомість керівник облспоживспілки Володимир Горгут почав підбурювати людей, в результаті чого частина в них зайшла в сесійний зал.

Наразі в роботі сесії оголосили перерву на 20 хвилин.
За станом на 12:10 підприємці скандують «ганьба», перекрили вулицю Богдана Хмельницького. Тримаючись за руки, блокують вихід із зали засідань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Андрій Показати IP 30 Серпня 2017 11:59
А хто тепер наживатиметься ;)??? Розсмішив Козюоа "що Луцьк має перлину, одне з 10 чудес Україн" а те що лобіює проект по дудівництві в гирлі стиру що закриє старе місто це його не турбує....????
Андрій Показати IP 30 Серпня 2017 12:02
А помітили як Андрій.ко козюра та його партнер Фармацевт втікли бистро з зали... :) чують чиї м*рди можуть биті....:)))
Андрій Показати IP 30 Серпня 2017 12:14
Іншими словами якщо договір розірваний з облспоживспілкою то його нема і з підприємцями... ТОБТО ПІДПРИЄМЦІ З ЗАВТРІШНЬОГО ДНЯ ТАМ ТОРГУВАТИМУТЬ НЕЗАКОННО..... А групикомісії то все туфта.....для лохів...
лучанка Показати IP 30 Серпня 2017 12:20
єдина поправочка до тексту, не "планують облаштувати стоянку", а вона там і є, по документах. І саме головне, що до цього часу нікого не хвилювало це питання, торгівля в непризначеному місці, якісь будки і т.д.
Ден Показати IP 30 Серпня 2017 12:47
Браво! Хватить барижникам псувати європейське місто, а хочуть торгувати- хай їдуть в Рассею чи Зімбабве, а ми, якщо, звичайно, хочемо в Європу, маємо зробити все, щоб наблизити наше місто хоча б до рівня якоїсь румунської провінції! В цьому винні самі базарники, які там просто все заср""и і тільки носили хабарі, а якби вони самі ремонтували ці контейнери і наблизили свій ринок до чогось терпимого- до них ніхто б діла не мав!
... до Ден Показати IP 30 Серпня 2017 13:35
ти вкусі щ омова йде лише пр оліву частину ринку?) права що блище до замку залишитсья) дау*)
Я до Ден Показати IP 30 Серпня 2017 13:37
Барига це перекупник краденого...і до чого тут расея?якщо ти не можеш свої думки впорядкувати,то про яке ти місто пишеш?Перше почни з себе і коли кожен так зробить,от тоді можливо ми будемо на якомусь рівні..а просто строчити ці вис*ри безглуздо,ти показуєш свій рівень знань і все
антиДен. до Я Показати IP 30 Серпня 2017 15:09
Цесаме ти показуєш свій "рівень знань". Це саме тебе треба перенести в Зімбабве. Їдь в днр, і там гавкай, серед своїх братів по розуму -приматів.
Я до антиДен. Показати IP 30 Серпня 2017 15:42
Ха ха,а "днр" тут до чого?а чому саме мене треба?обгрунтуй,тільки на людській мові,всім доступній,я так розумію в Ліпінах провели інтернет,прямо в твою палату?
Погляд Показати IP 30 Серпня 2017 12:48
І Козюра тут як тут))) Файна земелька, можна буде за безцінь частину випросити під будівництво для товариша))) Іншу частину депутато-юристо-біснесмени розтащать під встановлення власних торгових точок, місце роками "прикормлене" (ну прям як на ЛПЗ із базарчиком)... Все під ключ! Залупимо свою ціну за оренду своїх же павільйонів + відкриємо свої))) Все менше фахівців по спеціальность з,являється біля керма міської годувальні! А люди? - люди для них сміття, живемо ж один раз!(((
Макаренко Показати IP 30 Серпня 2017 12:49
"Аніже дєті, у ніх же дєті". Кажуть , що в кожного по дві вищі освіти. Хай спробують попрацювати за спеціальністю, чи перекваліфікуватись. Слабо?
Я до Макаренко Показати IP 30 Серпня 2017 13:31
Ти справжній українець,є таке прислів'я"все х..йово,ще й сусід машину купив"так і ви всі,люди працюють,а не крадуть,а вам жаба давить ,як би мали власний бізнес,то вам би не до базару було б...а так сидите на ті копійки і другим жити заважаєте..палки ставите..
підприємець до макар до Макаренко Показати IP 30 Серпня 2017 14:37
А чому люди з вищою освітою вийшли на базар?? ти знаєш? Напевно від того, що хотіли їсти і одягнутись і ... а тобі слабо попробувати попрацювати підприємцем, чи кішка тонка.? А може жаба давить?
Григорій Іванович Показати IP 30 Серпня 2017 15:07
."що облспоживспілка отримує з підприємців 75 гривень за оренду метра квадратного, сплачуючи у міський бюджет у 11 разів менше". А скільки сплачує підприємець Шугай (така собі облспоживспілка в одній особі на Завокзальному ринку)
123 Показати IP 30 Серпня 2017 19:41
Чого не можна було продовжити оренду на рік, паралельно створили робочу групу с підприємців та представників міської ради та за цей рік все вирішити спокійно. Не розумію для чого цей поспіх. Таке враження, що хтось хоче встигнути до виборів чи що?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus