USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Оборона, санкції, зерно: про що говорили Зеленський і лідери Франції, Румунії, ФРН та Італії

16 Червня 2022 19:11
Президент Володимир Зеленський обговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі та президентом Румунії Клаусом Йоганнісом кроки для посилення оборони України, євроінтеграцію, санкції проти росії та запобігання продовольчій кризі.

Про це йдеться у заяві глави держави для представників ЗМІ, опублікованій заступником керівника Офісу Президента Андрієм Сибігою.

«Українці сьогодні – на передовій у боротьбі проти російських ударів. Але не наодинці, і це підтверджується саме таким форматом сьогоднішньої зустрічі. Ми говорили, цілком розуміючи один одного, про продовження і посилення нашої оборони. І я вдячний партнерам за відповідні кроки, які були погоджені сьогодні», – зазначив Зеленський.

Читати ще: Німеччина, Франція, Італія та Румунія підтримали негайне надання Україні статусу кандидата в ЄС

За його словами, лідери також говорили про скоординованість підходів до економічної підтримки України та у післявоєнній відбудові.

Крім того, Президент розповів, що під час зустрічі проаналізували спільні можливості для протидії продовольчій кризі, яку спровокувала росія.

«Маємо зробити все, що можливо, щоб не допустити реалізації російського задуму з голодом і політичним хаосом в країнах Африки і Азії, які залишились без постачання продовольства з України», – підкреслив він.

Також глава держави наголосив, що з європейськими лідерами, які нині перебувають в Україні, обговорили «доволі предметно» подальший санкційний тиск на росію.

«І, звичайно, приділили суттєву увагу питанням щодо майбутнього Європи і європейської інтеграції нашої держави», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув президент Румунії Клаус Йоганніс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus