USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україну прибули Макрон, Шольц і Драгі

16 Червня 2022 08:45
Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі уже прибули в Україну.

Про приїзд європейських лідерів повідомило італійське видання Rai News зранку 16 червня, передає канал 24. Журналісти навіть опублікували відео та фото з потяга, яким їхали політики. Вони теж скористались послугами Укрзалізниці.

Раніше їхню поїздку неодноразово анонсували, але офіційного підтвердження не було.

Згодом, голова "Укрзалізниці" Олександр Камишін теж опублікував фото політиків у потязі, яким підтвердив приїзд лідерів.

Мета приїзду європейських лідерів

Макрон, Шольц та Драгі хочуть у такий спосіб висловити підтримку напередодні оприлюднення висновку Єврокомісії щодо статусу України як кандидатки у члени Європейського Союзу.

Європейські дипломати очікують, що Єврокомісія рекомендуватиме надати нашій державі такий статус за умови втілення низки реформ. Щоправда, в ЄС досі тривають дискусії щодо того, коли саме ці реформи слід впроваджувати: до чи після набуття статусу кандидата.

Саме цей візит нібито допоможе Україні зібрати достатньо підтримки для надання статусу кандидата вже зараз.

Виступаючи в середу в Румунії, Макрон сказав, що настав час для Європи запевнити Україну в її громадських амбіціях.

Ми перебуваємо в точці, коли ми, європейці, повинні послати чіткі політичні сигнали Україні та її народу, який героїчно чинить опір, – зазначив Макрон.

Лідери мають неоднозначні позиції щодо підтримки України

Водночас політики неодноразово висловлювали неоднозначні позиції щодо війни Росії проти України. Зокрема, Макрон втрапив у скандал, заявивши, що союзники не повинні "принижувати" Москву та зашкодити шансам на завершення війни.

Крім того, Макрон пропонував Україні піти на територіальні поступки, щоб буцімто "зберегти обличчя Путіну".

Драгі теж виступає за дипломатичне розв'язання війни. Італія навіть пропонувала свій "мирний план".

Тоді як Шольца звинувачують у тому, що Німеччина як найбагатша економіка Європи не надає достатньо оборонної підтримки Україні та затягує поставки зброї.

Читайте ще: Bloomberg: Шольц виступив проти націоналізації дочки «Газпрому», щоб не дратувати Путіна

Крім того, німецький та французький лідери регулярно дзвонять президенту-терористу Путіну, намагаючись переконати його здійснити ті чи інші гуманітарні місії та припинити війну.

До слова, к Києві сьогодні перебуває ще один європейський політик – президент Румунії Клаус Йоханніс.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter.

Як пише Bild, у поїзді з Макроном, Шольцем і Драгі для Йоханніс не було місця. Тож він самостійно доїхав до столиці України із Бухареста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 16 Червня 2022 12:00
Макрону сказали, що з України до путіна дорого дзвонити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus