USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Обрали голову молодіжної ради Луцької громади

23 Лютого 2024 10:23
22 лютого відбулось установче засідання Молодіжної ради при Луцькій міській раді. Молодіжна рада – консультативно-дорадчий, представницький орган з питань молодіжної політики, покликаний залучати молодь до формування та реалізації молодіжної політики у Луцькій міській територіальній громаді, сприяти взаємодії виконавчих органів місцевого самоврядування та молоді громади.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

Зустріч відбулась у залі засідань міської ради, де приймаються важливі стратегічні рішення для розвитку громади. Більшість членів ради побували тут вперше.
Віднині молоді люди теж зможуть вносити свої пропозиції та висловлювати бачення стосовно того, як зробити реалізацію молодіжної політики більш ефективною.
До складу Молодіжної ради на 2024-2025 роки входять учні закладів загальної середньої освіти, студенти закладів вищої освіти, працююча молодь, члени громадських організацій, молодіжних центрів.

Читати ще: У Волинській громаді стартував молодіжний проєкт «Імпульс»

Цьогорічне Положення про Молодіжну раду значно оновлено у бік розширення різних можливостей для членів ради, запровадження більш гнучких та демократичних норм тощо. Розроблялося Положення із максимальним залученням зацікавленої молоді.
На початку заходу з привітальним словом виступила заступник міського голови Ірина Чебелюк, яка зазначила: «Вітаю вас в стінах Луцької міської ради. Я вітаю вас з тим, що ви стали дотичними до однієї з найважливіших структур, яка забезпечує життєдіяльність нашої громади. Ця сесійна зала — місце, де приймаються ті рішення, які забезпечують життя громади, в цих кабінетах формуються ті документи, які потрібні для того, щоб люди отримували певні послуги, на які вони мають право та які їм гарантує держава. Відповідно, міський голова на сьогодні є тією основною людиною, яка представляє інтерес громади разом з депутатами, приймаючи ті рішення, щоб забезпечити наше життя. А молодіжна рада — один з консультативних органів, який має працювати спільно з міською радою та допомагати враховувати думку молодіжного сектору.

Ми завжди тісно співпрацюємо з молодими людьми і нам цікава ваша думка щодо розвитку нашої громади. Ми чітко усвідомлюємо, що нинішня молодь кардинально відрізняється від тої, яка була 10 чи 20 років тому. Ви рухаєтесь зовсім іншим вектором розвитку, тому що змінюється наша країна та суспільство, відповідно й змінюються думки наших молодих людей. Це дуже чудово, адже ми відходимо від критеріїв та дій, які існували колись».

Після голосування у два тури демократичним шляхом було визначено, що головою Молодіжної ради стала студентка Волинського національного університету імені Лесі Українки Христина Словік, заступницею - голова контрольно-ревізійної комісії ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» Олександра Лугвіщик, секретарем - учениця Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради Таїсія Токарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
О. Богачук Показати IP 23 Лютого 2024 15:50
Хлопчик Івасик і дівчинка Ната грались обоє у маму і тата !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus