USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волинська ОДА не може вводити додаткові протиепідемічні обмеження у Луцьку», – мер

9 Квітня 2021 20:12
Регіональна комісія ОДА не має повноважень щодо встановлення додаткових протиепідемічних обмежувальних заходів – це виключно у компетенції місцевої комісії, що діє при Луцькій міській раді.

Про це інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час традиційного щотижневого звіту 9 квітня.

Зі слів очільника міста, станом на сьогодні, до нього надійшло дуже багато звернень від лучан щодо ймовірності введення локдауну та додаткових карантинних заходів у Луцьку.

«Кількість запитань підігрівається інформацією від Волинської ОДА. Сьогодні Людмила Тимощук сказала, що, можливо, будемо вводити у Луцьку і у районі додаткові обмежувальні заходи, скликати комісію і приймати відповідне рішення. Але, зважаючи на такий коментар, хочу наголосити, що пункт 3.2 постанови Кабміну № 1236 від 9 грудня 2020 року передбачає, що на території окремих територіальних громад у межах регіонів, на яких установлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, рішенням місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановлюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи. Тому на сьогодні регіональна комісія ОДА не має повноважень щодо встановлення додаткових протиепідемічних обмежувальних заходів – це виключно у компетенції нашої місцевої комісії, що діє при Луцькій міській раді», – наголосив Ігор Поліщук.

Він зазначив, що, станом на сьогодні, питання щодо ймовірності введення додаткових обмеженьу Луцьку та районі – не розглядається. Однак, підкреслив, що ситуація може змінитися у будь-який час.

«Ми бачимо, що пандемія набирає обертів. Будемо орієнтуватися по ситуації, а саме по кількості нових випадків та рівню госпіталізації хворих на COVID-19», – акцентував міський голова.

Нагадаємо, сьогодні під час брифінгу з протидії поширення коронавірусної інфекції повідомили, що за останній тиждень у Луцьку, Луцькому районі та Нововолинську значно зріс рівень захворюваності на COVID-19.

«У порівнянні з минулим тижнем зріс рівень захворюваності у Луцьку на 80 випадків. Якщо будемо йти такими темпами, доведеться скликати чергове засідання і вводити обмежувальні заходи у громаді», – наголосила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 9 Квітня 2021 20:30
Ви думайте насамперед про безпеку людей, а не про те, хто які має повноваження! Лікарні переповнені, діти, вчителі у школах масово хворіють, смертність висока в регіоні. А Поліщук каже, що все добре, нехай зайде в лікарні побачить реальну картину.
Внук до Лучанин Показати IP 9 Квітня 2021 22:12
Не сійте паніку, поїдьте на пікнічок, розслабтеся, життя прекрасне
Весна Показати IP 9 Квітня 2021 22:33
І так показники занижують, кажуть, що лікарні ще не переповнені. Звичайно просто вони при посадах і знають, що якщо їм чи їхнім близьким потрібна буде допомога, кисень вони все це будуть мати, а звичайних людей відправляють додому, бо нема місць вже у лікарнях, люди на коридорах лежать. А що буде далі...
Аякже до Весна Показати IP 9 Квітня 2021 23:45
Якщо їм пощастить з легкою стадією, то можливо і так, в усіх інших випадках з цією хворобою блат не працює, просто повірте.
Житель Показати IP 10 Квітня 2021 01:37
Яка халатність!!! Коли ви збираєтеся посилювати протиепідемічні заходи? Коли вже пізно буде!? Ситуація критична, медиків пожалійте хоча б. Закрийте навчальні заклади- найбільше джерело поширення захворювання!!! Скільки можна закривати очі на це!!!
123 до Житель Показати IP 10 Квітня 2021 10:47
А за що жити на період локдауну????? Можна поцікавитись? Ще той карантин не вигребли Борги за комунальні ростуть
Коля Показати IP 10 Квітня 2021 19:04
Чому в Луцьку немає локдауна??Люди хворіють страшно!!!! Скільки ще терпіти людям прстим? В гуманітарках мооре людей базари відкриті люди ходять без масок ніхто не штрафує !!! закривайте на локдаун пане Поліщук не грайтесь життям людей і здоров'ям !!!
Вчитель Показати IP 10 Квітня 2021 20:42
Школярів і студентів переведіть на онлайн навчання,закрийте гуртки,секції,і вже скоротяться випадки захворювання,а по економіці це не вдарить,транспорт розгрузиться на 50%.
Дурбецело цю єрись з Показати IP 11 Квітня 2021 06:32
Яки слушні думки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus