USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Одразу за шістьох: хто з нардепів найчастіше кнопкодавив під час голосувань у ВР

8 Січня 2019 07:00
Хто з народних обранців найбільше кнопкодавив під час голосувань у Верховній Раді у 2018 році з’ясували журналісти 24 каналу.

Під час голосування депутат має десять секунд, щоб натиснути на зелену чи червону кнопку. Та навіть за такий короткий час народні обранці встигають проголосувати не лише за себе, а ще й за декількох сусідів.

Громадський рух «Чесно» склав рейтинг головних кнопкодавів року. На третьому місці опинився депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Бакуменко. За 2018 рік він кнопкодавив 55 разів.

На другому місці – Андрій Шинькович, також представник БПП. Він натискав на чужі кнопки 73 рази.

А от головним кнопкодавом 2018 року став позафракційний нардеп Антон Яценко, у якого за плечима 91 неособисте голосування. Одного разу йому навіть вдалося проголосував одразу за шістьох політиків.

Проте Яценко не вважає це порушенням. «Є відповідальні депутати. Таких нас – 150. Ми вимушені голосувати за інших, щоб Рада працювала», – прокоментував він. Хоча в Конституції України зазначено: депутат має право голосувати лише за себе.

«Народному фронту» і «Блоку Петра Порошенка» не вистачає голосів для ухвалення рішень коаліції. Тож депутати вдаються до кнопкодавства, щоб отримати ці голоси«, – пояснив аналітик громадського руху «Чесно» Олександр Саліженко.

У 2018 році на кнопкодавстві спіймали й представника президента у парламенті Ірину Луценко.

Не зупиняє політиків навіть Регламент Верховної Ради. Документом передбачено скасування законопроекту, якщо під час його ухвалення кнопокодавили – про порушення треба лише повідомити голову парламенту.

Проте депутати рідко користуються цим правом, адже тоді доведеться скасовувати майже всі ухвалені закони, зазначає видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хохо Показати IP 8 Січня 2019 07:30
а то нічого що робоче місце депутата то парламент і там треба вирішувати проблеми а не сачкувати? цікаво чи ці дні сачкунам оплатили?
яяя Показати IP 8 Січня 2019 09:15
звісно оплатили, ще й премію дали і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus