USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Один із районів Луцька обладнають системою відеоспостереження до кінця року

9 Жовтня 2019 21:16
55-й мікрорайон міста Луцька планують обладнати комплексною системою відеоспостереження.

Відкриті торги для визначення виконавця робіт із будівництва волоконно-оптичних мереж із встановленням камер відеоспостереження оголосив департамент муніципальної варти Луцької міської ради. Тендерні пропозиції прийматимуть до 16 жовтня.

Очікувана вартість становить 1,152 мільйона гривень.

Як вказано в проєкті, комплексна система відеоспостереження в 55-му мікрорайоні створюється для забезпечення правопорядку, контролю транспортних потоків, оперативного реагування на надзвичайні події.

«Відеоспостереження міста Луцька забезпечить технічну та програмну сумісність обладнання комплексної системи відеоспостереження в місті з обладнанням сloud-платформи збору та накопичення відеоданих, можливість централізованого керування мережевим обладнанням та відеокамерами, оперативний доступ різних підрозділів правоохоронних органів до інформації, що обробляється комплексними системами відеоспостереження», – вказано в проєкті.

Також наголошено, що система відеоспостереження в мікрорайоні вирішить низку важливих для безпечного функціонування міста завдань:

- створення належних умов для ефективної роботи органів виконавчої влади та правоохоронних органів при виникненні кризових ситуацій;

- підвищення загального рівня безпеки населення міста, вдосконалення діяльності правоохоронних органів, покращення їхнього матеріально-технічного забезпечення, сприяння у впровадженні новітніх методів роботи;

- моніторинг і управління окремими процесами;

- забезпечення експертної оцінки прийнятих рішень і їхньої оптимізації;

- управління ситуацією, що виникає на території міста;

- забезпечення своєчасного інформування про загрози безпеці на об’єктах відеоспостереження;

- автоматизація процесів моніторингу подій, що впливають на стан громадської та техногенної безпеки.

Комплексна система відеоспостереження повинна забезпечувати:

- зовнішнє оглядове відеоспостереження;

- трансляцію потоків відео зображення у реальному часі з відеокамер до загальноміської Сloud-платформи збору та накопичення відеоданих;

- локальне зберігання інформації з відеокамер на карті пам’яті;

- автоматичну синхронізацію локальних відеоданих з архівом централізованої cloud-платформи збору та накопичення відеоданих;

- можливість гнучкого централізованого управління мережевою інфраструктурою;

- автоматичне розпізнавання державних автомобільних номерних знаків України, країн СНД, Європи з вірогідністю розпізнавання не нижче 98 % по одній полосі руху, не нижче 90 % по двом полосам руху незалежно від часу доби та освітленості;

- перетин умовних ліній;

- скупчення транспортних засобів та людей;

- вхід та вихід з визначеної віртуальної ділянки;

- виявлення об'єктів, що тривалий час залишилися в установленому регіоні, такі як припарковані автомобілі, габаритні предмети тощо.

Засоби відеоспостереження мають намір встановити на всій території району. Перелік місць розташування камер буде визначено під час проведення обстеження.
Система відеонагляду включатиме зовнішні відеокамери, зовнішні оглядові відеокамери, зовнішні роботизовані відеокамери, відеореєстратори, жорсткі диски для зберігання інформації, комутатори, маршрутизатори, комплект SFP-модулів, монтажний комплекс тощо.
Роботи з встановлення камер планують завершити до кінця поточного року.

Нагадаємо, облаштування 55-го мікрорайону камерами відеоспостереження передбачене програмою «Безпечне місто».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Місцевий Показати IP 9 Жовтня 2019 21:52
а Дороги по Олеся Гончара немає планів зробити???? бо якось навіть воно не солідно новий район... круті забудовники, постійні делегації в нову школу та садок і тут така жо..па... ГРУНТОВА ДОРОГА!!!!!
—— Показати IP 9 Жовтня 2019 21:59
Що таке 55 мікрорайон?, чого не 41? 34? Що за бред ....?
Андрій Показати IP 9 Жовтня 2019 23:15
Все це добре але : 1) Основні складові системи «Безпечне місто»: п 2)Встановлення пристроїв з додатковими функціональними можливостями, які сприяють забезпеченню безпеки - датчики сповіщення, кнопки виклику поліції тощо... п. 6) Система оповіщення - для інформування жителів міста про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій, трансляції соціальної реклами. ДЕ ВОНИ НА ЦИХ ПЛАН-СХЕМАХ??? 2) Судячи по розташуванню камер чи тільки у мене складається враження, що їх основна робота буде аналізувати не ситуацію в мікрорайоні а транспортний потік.... хто куди поїхав коли приїхав і.т.п ??
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2019 23:17
А всі інші райони не відносяться до міста,край села?Що за поділ міста на кращих гірших?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus