USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Один із ринків сільгосппродукції в Луцьку закривають через низку порушень

4 Травня 2020 12:41
Ярмарок на вулиці Єршова, що поблизу ТЦ «Глобус» у Луцьку, вирішили закрити як такий, де не дотримуються основних вимог, заходів безпеки і порушується карантин.

Про це йшлося в понеділок, 4 травня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Члени виконкому розглянули питання про внесення змін до рішення «Про проведення ярмарків сільськогосподарської продукції на території міста Луцька».

Нагадаємо, 30 квітня сесія міськради проголосувала за облаштування в умовах карантину ринків сільськогосподарської продукції в місті Луцьку. Ярмарки працюють щодня, крім неділі, з 08.00 до 16.00.

Місця для торгівлі визначили в наступних локаціях:

- поруч з ТЦ «Глобус» на вулиці Єршова;

- поруч з РАЦСом на проспекті Соборності;

- на парковці на вулиці Глушець (через дорогу від гімназії №4);

- у Привокзальному мікрорайоні на парковці поруч із залізничним вокзалом;

- у мікрорайоні ЛПЗ (поблизу будинку №1 на бульварі Дружби народів);

- у мікрорайоні вулиці Володимирської (район МКБ, кінцева зупинка тролейбусів);

- у мікрорайоні вулиці Рівненської (поблизу АЗС Shell).

На таких ярмарках просто неба можуть здійснювати продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, але виключно з дотриманням вимог щодо безпеки.

Керівниця управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай розповіла, що питанням, винесеним на виконком, пропонується виключити зі списку ярмарків ділянку на вулиці Єршова поблизу ТЦ «Глобуса».

Вона пояснила, що це пов’язано з тим, що виникли проблеми в організації цього ярмарку, адже спостерігалося скупчення відвідувачів, не всі з них були в масках, також не всі продавці дотрималися рекомендацій міськради.

Як зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, головна мета відкриття ярмарків у місті – дати можливість місцевим фермерам продавати свою продукцію.

«Однак не всі зрозуміли це по-правильному. Ситуація по ярмарку біля «Глобусу» вийшла за певні межі. В чому суть? Люди почали торгувати бананами, мороженими овочами, фермером, зокрема, став відомий пан Рижков, який керував там і обливався кавою. Всі прохання, зокрема щодо дотримання відстані, були проігноровані», – сказав Григорій Пустовіт.

Та додав, що, на жаль, представники асоціації фермерів не можуть навести на вказаній ділянці порядок.

«Усьому є межа. Ярмарок перетворили в ринок без правил і норм. Це нас не влаштовує. Закриття цього ярмарку – це попередження всім, що потрібно дотримуватися правил карантину», – акцентував посадовець.

Він наголосив, що працівники держпродспоживслужби та муніципальної варти зафіксували низку порушень.

Окрім того, Григорій Пустовіт зазначив, що відкриття агропромислових ринків у Луцьку – це лише питання часу. Також додав, що фермери зможуть працювати на інших ярмарках, зокрема біля РАЦСу.

Член виконкому Ігор Муковоз запропонував притягнути усіх порушників до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучанка Показати IP 4 Травня 2020 12:59
Ну так в супермаркетах ті ж проблеми, окрім масок- ніхто не дотримується дистанціїї, немає обмеження в одночасній кількості відвідувачів, всі тисняться біля вітрин, біля кас. Чому там ніхто не контролює? Якщо закон один, то для всіх ,чи ні?
лучанці до лучанка Показати IP 4 Травня 2020 13:12
Не обманюйте! Доведіть фото або відео де у маркетах таке як ви написали! Натовпу немає, бо це контролюється і якщо перебільшення дозволеного, то перекриває охорона і частково людей запускає!
лучанка до лучанці Показати IP 4 Травня 2020 14:03
Не обманюю. Зайдіть у Сільпо в ЦУМі в обідню пору. Біля м"ясних вітрин, біля молочних, народ стоїть плече в плече, ніхто з продавців зауваження щодо дистанції не робить, на касі також, всі надіються на самосвідомість(смішні). При вході в ЦУМ охоронець стоїть, та кількість відвідувачів не регулює, просто охороняє вхід в універмаг. Фото не додам, бо не хочу діставати і лишній раз протирати телефон. В Сільпо у Промені така ж історія, правда, там більші площі і якось охоронець вимірював температуру( для чого я так і не зрозуміла). В інших супермаркетах не буваю і нічого за них не скажу. P.S. І не варто всіх людей рівняти по собі щодо брехні.
sms до лучанка Показати IP 4 Травня 2020 14:40
Підтримую. До свідомосты пропоную закликати добрим словом, якщо не допомагає - гумовим кийком.
Отакої Показати IP 4 Травня 2020 13:01
А він і не може не порушувати,бо ви вже "начудили"з тими "ярмарками" і тепер шукаєте виправдання.І що далі???
лучани Показати IP 4 Травня 2020 13:09
Що і треба було довести! З нашими людьми по доброму ніяк не можна, нічого не розуміють, що покупці, що продавці бариги-перекупники! Немає чого панькатись і закрити і не дозволяти базари відкривати до закінчення терміну карантину, а то біда ще більшою буде і знову ж винними владу зроБлять!!! Все - крапка!
127 Показати IP 4 Травня 2020 15:08
перед відкриттям ринків не завадило б для торгуючих ввести касові апарати, як в Європі.
цікаво Показати IP 4 Травня 2020 17:57
а як вони збираються відкривати базари з 11 травня
місцевий ...А.В. Показати IP 2 Червня 2020 01:25
порушували не фермера а перекупи!!! які вже приперлися й до ярмарку біля загсу а вигобникі сг туляться по тротуарах бо вони як на базарі вже мають своі місця .для перекупів є базар...!!! чого паскудити фермерів.
віктор Показати IP 2 Червня 2020 01:30
таке враження що спеціально дали можливість припертися до глобуса перекупам і счинити скандал ..для того щоб була причина закрити ярмарок. чому не перевіряли як завжди документів що засвідчують відношення до виробництва сг продукціі ?
місцевий ...А.В. Показати IP 2 Червня 2020 01:33
чому не вигнали перекупів? для них є базар. для чого тоді муніципали ? по правилах ярмарок був створений для виробників сг продукціі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus