USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Оформлення пенсій та соцдопомоги: які нові послуги з’являться у «Дії»

22 Вересня 2021 18:12
На порталі «Дія» можна буде оформити онлайн житлові субсидії, отримання пенсій, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, а також звернення в електронній формі за соціальними послугами.

Уряд схвалив відповідну постанову, повідомляє пресслужба Мінцифри.

Послуги будуть доступні завдяки продовженню пілотного проєкту Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Вона забезпечує прозорість та автоматизацію процесів нарахування соцвиплат, зазначили у міністерстві.

«Українці зможуть отримувати державну соцдопомогу на дітей, над якими встановлена опіка чи піклування, допомогу на дітей виплачуватимуть одиноким матерям, на тяжкохворих дітей, під час усиновлення дитини, особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Також на порталі «Дія» можна буде отримувати пенсії, звертатися за наданням соціальних послуг та призначенням компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги. Подавати усі необхідні заяви та декларації в електронному вигляді, без зайвих черг та витраченого часу», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що до кінця 2021 року пілотний проєкт запрацює для громадян не менше, ніж у двох областях. Таке рішення ухвалили після успішного завершення першого пілотного проєкту з впровадження ЄІССС. У ньому брали участь працівники чотирьох територіальних управлінь соціального захисту населення та п’яти територіальних громад Київської та Житомирської областей.

У межах ЄІССС цього року планується створення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

«Це допоможе заощадити державі мільярди гривень та збільшити соцвиплати для українців», – зазначили у міністерстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus