USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Окупанти вдарили по енергооб’єктах в Одесі та на Миколаївщині: є руйнування і поранені

10 Квітня 2024 10:25
Вранці 10 квітня росіяни вдарили по енергетичній та транспортній інфраструктурі Одещини, у результаті чого постраждали двоє працівників транспортного підприємства, також окупанти поцілили по об'єкту енергетики на Миколаївщині − вводили аварійні відключення світла.

Про це повідомляють Сили оборони Півдня, голова Одеської ОВА Олег Кіпер, мер Одеси Геннадій Труханов та голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає УП.

«Ворог увесь ранок «вітає» Одесу із Днем визволення. У місті росіяни поцілили по енергетичній інфраструктурі. Оцінюємо масштаби пошкоджень енергообʼєкта. Також постраждав приватний будинок та кілька автівок. Наразі відомо про одного постраждалого», – повідомив Геннадій Труханов.

Олег Кіпер пізніше додав, що уже відомо про двох постраждалих − це працівники транспортного підприємства.

«Спочатку росіяни запустили ударні безпілотники, під прицілом знову була енергетична інфраструктура. Наші сили ППО знищили два «Шахеди». На світанку, близько 5:30, російські терористи атакували Одещину ракетами, застосували і балістику. В день звільнення Одеси від нацистських загарбників росіяни вдарили по об'єктах критичної і транспортно-логістичної інфраструктури», – зазначив Кіпер.

За його словами, пошкоджено енергетичний об'єкт, приватний будинок та кілька автівок.
Сили оборони Півдня повідомляють, що над Одещиною збили два ворожі «Шахеди» та ще 12 − над Миколаївщиною.

Водночас у Миколаївській області було влучання по об'єкту енергетики, у результаті чого спалахнула пожежа.

Наразі загорання локалізували, триває гасіння. Наслідки уточнюють.
Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що через удар по енергетиці вводили аварійні відключення світла, але станом на 8 ранку усі споживачі уже з енергопостачанням.

«Крім того, уночі 10 квітня у місті Очаків Очаківської громади попередньо в результаті збиття ворожого БПЛА типу Shahed 131/136 виникла пожежа на рекреаційному об'єкті, яку було оперативно ліквідовано. Постраждалих немає», – зазначив Кім.

Зранку 10 квітня о 06:52 росіяни били з артилерії по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus