USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Олег Сенцов у реанімації

16 Жовтня 2018 14:41
Заручник Кремля Олег Сенцов, який нещодавно припинив голодування, потрапив до реанімації, інформує канал 24.

Про його стан розповіла сестра Наталія Каплан.

За її словами, 145 днів голодування нанесли непоправну шкоду його здоров'ю. І він уже має невідворотні зміни у роботі мозку.

Також сестра режисера зазначила, що він припинив голодувати, аби уникнути примусового годування.

Він зараз перебуває в реанімації в лікарні Лабитнангі. Його виводять з голодування. Ситуація дуже критична, ніхто не знає чим це закінчиться. Вже є незворотні наслідки, – розповіла сестра Олега Сенцова.

Відеокоментар Наталії Каплан:



Нагадаємо, 5 жовтня російська влада повідомила про те, що український режисер Олег Сенцов, якого незаконно утримують у російській колонії в Лабитнангі, добровільно припинив голодування. Сам Сенцов, своєю чергою, повідомив, що припинить голодування з 6 жовтня, пояснивши це тим, що росіяни збиралися застосувати насильницьке годування.

За що в Росії засудили Олега Сенцова?

Його затримали 11 травня 2014 року на території окупованого Криму та звинуватили в підготовці теракту на півострові під час незаконної анексії Росією. Пізніше його звинуватили у зберіганні зброї та вибухівки. У серпні 2015 року в Росії Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму в місті Лабитнангі. А 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів, утримуваних у Росії та в окупованому Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus