USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комаровський назвав головні мінуси дистанційного навчання в Україні

11 Жовтня 2020 16:33
Лікар Євген Комаровський розкритикував дистанційне навчання в Україні.

Як сказав він в інтерв’ю грузинському каналу «Іліон-ТВ», для дитини онлайн-навчання взагалі не має до навчання жодного стосунку, пише «Обозреватель».

«І ризики в тому, що діти сидять удома, не спілкуються одне з одним, не формують соціальні навички», – зазначив Комаровський.

За його словами, діти вчаться життя, спостерігаючи за дорослими.

«Дитина, здійснюючи щось, очима фіксує обличчя дорослого, на якому відображаються певні емоції. І дитина, спостерігаючи за реакціями дорослого, робить висновки «я правильно роблю чи я неправильно роблю», – пояснив лікар.

Читати ще: Школи на дистанційці і закриті ресторани. В Україні пропонують ввести карантин вихідного дня

Він додав, що під час дистанційного навчання дитина позбавляється цієї комунікації.

«Коли вони спілкуються через соціальні мережі, месенджери, відеоплатформи, не вловлюються очі, міміка, інтонація, коли одночасно можуть активно брати участь, перебиваючи один одного. Це не спілкування, гідне людини», – зауважив Комаровський.
Раніше в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет попросив місцеві органи влади знайти можливість організувати на наступні два тижні, до 25 жовтня, дистанційне навчання для дітей.

У понеділок, 12 жовтня, Міністерство освіти і науки направить в регіони лист з рекомендаціями щодо переходу закладів освіти на дистанційне навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 12 Жовтня 2020 08:36
Таки правда, але обнобока. Проблема має завжди дві сторони... А який вихід пропонує Комаровський? Хай ходять в школу, соціалізуються... і розносять заразу своїм батькам, діудсям і бабусям!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus