USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ООН розслідує масові вбивства жителів Малі «вагнерівцями»

7 Серпня 2022 23:31
Найманці з ПВК «Вагнера» підозрюються у масових вбивствах цивільних у Малі.

Про це йдеться у відповідному звіті ООН, пише Кореспондент з посиланнями на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

У документі описано кілька фактів знищення мирного населення згаданої африканської країни. Зокрема, розповідається про вбивство 33 людей в одному із сіл.

За даними ООН, інцидент стався у березні поточного року, коли до невеликого населеного пункту прибула «група білошкірих солдатів». Військові пограбували будинки, зв’язали чоловіків та підлітків і вивезли їх у невідомому напрямку.

Тіла викрадених людей були виявлені наступного ранку за чотири кілометри від села. Людей застрелили, а їхні тіла намагалися спалити.

У звіті зазначено, що «вагнерівці» перебувають на території Малі для підтримки місцевого уряду.

Читати ще: ПВК «Вагнер» добуває золото в Африці, аби втримати курс рубля, – New York Times

В Африці найманці ПВК «Вагнера» надають послуги військової охорони в обмін на видобуток корисних копалин чи сировини. Зокрема, компанія отримала вигідний дозвіл на вирубування лісів у Центральноафриканській Республіці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дід Василь Показати IP 8 Серпня 2022 08:02
«вагнерівці» це пародія на есесівців. Врховний керівник Путін. Руна «↯↯» в росії Z чомусь полюбилась. У 1942 у рядах есесівців було 28 000 росіян + Дон, Кубань, — 35 000, 40 000 угорців ... Будьте уважні, думайте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus