USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Опалювальний сезон: Шмигаль доручив керівниками областей створити необхідний резерв

17 Серпня 2022 20:36
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів селекторну нараду з керівниками областей щодо опалювального сезону, за підсумками якої доручив створити резервні запаси матеріалів, обладнання та палива.

Про це інформує Урядовий портал.

Як зазначається, глава уряду зауважив, що Україна, як і Європа, готується до найскладнішого опалювального сезону. Він нагадав, що у Європейському Союзі було узгоджено добровільне зменшення споживання енергоресурсів на 15%.

«Європа реагує на енергетичні виклики, на складність проходження опалювального сезону у зв’язку з війною в Україні та кризою, яку спричиняє російська федерація. Україна має запропонувати свою відповідь на виклики, з якими ми стикнемося протягом осінньо-зимового періоду», – відзначив Шмигаль.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, своєю чергою, поінформував про реалізацію заходів, спрямованих на зменшення споживання енергоресурсів в Україні. Зокрема, переведення теплогенеруючих підприємств на альтернативні види енергії, побутову термомодернізацію, реалізацію програм Фонду енергоефективності.

За інформацією Мінрегіону, підготовка до опалювального сезону йде згідно з планом, а стан готовності об’єктів житлового фонду вже становить 72%, теплових мереж – 74%. Триває активне відновлення пошкодженої інфраструктури.

У Міністерстві розвитку громад та територій повідомили, що Україна накопичила 12,6 млрд кубометрів газу та 1,89 млн тонн вугілля. Області також надали комплексні плани оперативного реагування в кризових ситуаціях, що можуть виникнути під час проходження осінньо-зимового періоду.

Прем’єр-міністр наголосив і на важливості забезпечення достатньої кількості альтернативних видів палива, зокрема деревини. У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів повідомили, що всі лісгоспи мають відповідні плани, і на сьогодні держава має можливість заготовити 2,3 млн кубічних метрів деревини.

«За підсумками наради очільник уряду дав доручення обласним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити створення резервних запасів матеріалів, обладнання та палива», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 18 Серпня 2022 09:35
Ще в 16році було запропоновано приведення будинків до норм. тех.стану на основі темп. графіка 70/50 .що могло привести до зменшення споживання газу прибл. до 20%.також була пропозиція змонтувати квартальні котельні та вивести з експлуатації котельню на Карбишева 2,на що також вказували інститут місцевого розвитку та директор ДКП Луцьктепло Малютіна В.А.В результаті привласнення котельні на Карбишева2 ,чиновники міськради звільнили з посади Малютіну В.А. та продовжили непогоджене впровадження залежних ІТП ,переводячи кошти в приватні структури.Перепад тиску в мережі внаслідок насосів ІТП різко зменшився,циркуляція теплоносія в деяких будинках зупинилась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus