USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ОПЗЖ звернулась до Конституційного суду з вимогою скасувати амністію учасникам Революції Гідності

3 Червня 2020 11:15
50 депутатів Верховної Ради, переважно з проросійської фракції ОПЗЖ, 29 травня оскаржили в Конституційному Суді закон про недопущення переслідування і покарання осіб у зв’язку з подіями під час Революції Гідності.

Про це повідомила у вівторок пресслужба Конституційного Суду, передає Цензор.НЕТ.

Автори подання вказують, що під час масових акцій протесту в листопаді 2013 року – лютому 2014 року загинули близько 100 протестувальників і близько тисячі зазнали поранень; було вбито 23 співробітники правоохоронних органів, 932 було поранено, зокрема 257 – важко, а 158 – з вогнепальної зброї.

«Окремі учасники масових акцій протесту відкрито зізнаються в застосуванні вогнепальної зброї до представників правоохоронних органів, їхньому вбивстві і в скоєнні тяжких злочинів іншого характеру. Але такі злочини внаслідок ухваленого закону не підлягають розслідуванню, а осіб, які підозрюються в їхньому вчиненні, звільнено від кримінальної відповідальності», – сказано в документі.

На думку депутатів, таким чином у суспільстві було сформовано враження про дозволеність безкарно скоювати злочини проти життя і здоров’я людини, а також потерпілі від злочинів були позбавлені гарантованих їм конституційних прав і свобод.

Загалом, за оцінками авторів подання, цей закон суперечить 16 статтям Конституції України.






































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Йван Показати IP 3 Червня 2020 11:37
Давно пора. А ще потрібно прошерсити всіх волонтерів і активістів.
Клава Показати IP 3 Червня 2020 11:44
Логічно, тому що створюючи преференції тільки однієї частині суспільства - можна дійти до того що українці просто переб'ють друг друга ... Може вже досить ???
Активіст Показати IP 3 Червня 2020 11:47
Правильно, закон один для всіх.
Лучанин Показати IP 3 Червня 2020 11:55
А чому активість майдану має бути непідсудним? Це пряме порушення Конституції...
Степан Шухевич Показати IP 3 Червня 2020 12:00
А я проти - я ще хату не добудував ...
Козак ґавґавнюк Показати IP 3 Червня 2020 14:15
А я і постригся і приодівся і хатинку забабахав!
Лучанин Показати IP 3 Червня 2020 15:17
Ну ви і пок*дьки, вся опзж і прихильники цієї п'ятої колони. Почули послаблення і як ті гади на весні починаєте виповзати. А де ви були, коли відбувалися події на Мйдані Незалежності, коли гинули дійсно невинні люди, які хотіли тільки одне, звільнити Україну від ОЗУ Януковича. Не всі голови у гідри відрубали, виростають нові, дивлячись на бесхребетну владу!
Активіст до Лучанин Показати IP 3 Червня 2020 16:16
Заспокойся і зніми каструлю з голови. Вже шість років пройшло, а зміни так і не відбулись.
Ирина до Активіст Показати IP 3 Червня 2020 20:04
А каких ты хочешь змін? Мы ходим по кругу. Народ на выборах развешивает уши и голосует за шару, заканчиваются выборы и наступает реальность. Люди никогда не будут голосовать за того человека, который им не пообещает манны небесной.
Богдан Сташинський Показати IP 3 Червня 2020 18:38
Закон про недопущення переслідування і покарання осіб у зв’язку з подіями під час Революції Гідності позбавлений будь якої правової логіки ... Приймаючи його депутати знали - рано чи пізно встане питання і він буде відмінений, але він свою функцію виконав - вивів з поля кримінального переслідування злочинців та вбивць. А вже зараз до них Феміда не дотягнеться навіть якщо його і відмінять ... Слава Україні - Героям Слава !!! Якими б вони не були ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus