USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ощадбанк відсудив у волинської шахти більше півмільйона

3 Січня 2017 15:45
Банк подав до суду за те, що шахта несвоєчасно сплачувала комісійну винагороду за зарахування заробітної плати, інформує Конкурент.

ПАТ "Державний ощадний банк України" в особі філії Волинського обласного управління АТ "Ощадбанк" звернувся до суду з вимогою стягнути з ДП "Шахта №1 Нововолинська" 964 831 гривень. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Волинської області від 21 грудня 2016 року.

Банк звернувся до суду з позовом до держпідприємства про стягнення 964 831 гривень, з них 496 726 гривень становить протермінована заборгованість за несвоєчасну сплату комісійної винагороди за зарахування заробітної плати.

В суді стало відомо, що серед умов договорів, укладених між банком та ДП "Волиньвугілля", банк зобов'язаний забезпечити відкриття та обслуговування карткових та вкладних рахунків відкритих працівниками ДП "Волиньвугілля", ВП "Шахтоуправління Нововолинське", ВП "Шахта №9 НВ", ВП "Шахта Бужанська", ВП "Волиньвуглезбутпостач" на умовах та за тарифами, що визначенні даним договором, а держпідприємство мало замовляти та оплачувати послуги за зарахуванням на вкладні та карткові рахунки заробітної плати працівників ДП "Волиньвугілля".

Варто додати, що наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 2014 року ДП "Шахта №1 "Нововолинська"" відділено зі складу "Волиньвугілля" і створено ДП "Шахта №1 "Нововолинська".

При цьому, відповідно до вищевказаного наказу ДП "Шахта №1 "Нововолинська" є правонаступником прав та обовязків ДП "Волиньвугілля". Тому в силу цих обставин ДП "Шахта №1 "Нововолинська" прийняла від ДП "Волиньвугілля" і боргові зобов'язання та автоматично стала боржником перед AT "Ощадбанк".

Суд вирішив, що позов в частині вимоги про стягнення з шахти 296 596 гривень пені за несвоєчасне виконання грошового зобов'язання зі сплати комісійної винагороди задоволенню не підлягає.

Оскільки, згідно із законодавством, пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання і яка встановлюється за згодою сторін. Втім, такої міри відповідальності за несвоєчасне виконання грошового зобов'язання, як стягнення пені за прострочку, в договорах не передбачено.

Тому суд вирішив позов задовольнити частково і стягнути з ДП "Шахта №1 Нововолинська на користь банку 621 426 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus