USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На шахту № 10 «Нововолинська» дадуть 100 мільйонів

3 Липня 2014 17:44
100 мільйонів гривень виділять з держбюджету на добудову шахти № 10 “Нововолинська”.

Про це повідомив сьогодні голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт у коментарі програмі «Акценти»”, розповідаючи про результати робочої поїздки до столиці.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, шахту №10 обіцяли колись добудувати. Об’єкт планували здати в ті терміни, коли закриють шахту № 9, аби люди які працюють на дев’ятій шахті не залишилися без роботи, а перейшли на 10-ту шахту.

2 липня голова Волинської ОДА працював у Кабінеті Міністрів України, вирішуючи актуальні питання соціально-економічного життя області.

Відтак, відбулася зустріч голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта та Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Проданом. Під час розмови обговорили перспективи добудови шахти №10 “Нововолинська”, зокрема й питання фінансування робіт на об'єкті. Була досягнута домовленость про виділення цьогоріч 100 мільйонів гривень на ці цілі.

“Відповідні пропозиції вже винесені на розгляд Верховної Ради України. Після затвердження депутатами змін до державного бюджету, гроші надійдуть на Волинь для продовження робіт на шахті №10”, - поінформував Григорій Пустовіт.

Окрім того, під час зустрічі з урядовцем обговорили перспективи можливого перепідпорядкування об'єкта.

Нагадаємо, у квітні цього року стало відомо про те, що Нововолинська шахта № 10 - банкрут. Банкрутом визнало себе й підприємство, яке будувало копальню. «Закопавши в землю» мільйони, Волинь лишилася з боргами.

Будівництвом займалося луганське шахтобудівне підприємство. Щороку йому виділяли по 120 мільйонів гривень на будівництво. Та горе-підприємство після своєї діяльності лишило 2,5 мільйона гривень боргу по зарплаті тим людям, які будували шахту.

Довідка. ДП Шахта № 10 «Нововолинська» - вугільна шахта, що знаходиться на стадії будівництва. Запланований час відкриття - серпень 2012 року. Розташована у місті Нововолинськ Волинської області.

Єдина в Україні ново-збудована шахта, фінансування якої відбулося за рахунок бюджетних коштів України. Замовником виступає Держване підприємство "Дирекція по будівництву об'єктів" (місто Червоноград, Львівська область)

Будівництво шахти було розпочату у 1980-х роках з річною потужністю видобутки 0,9 мільйонів тонн вугілля та запасами 37,8 мільйонів тонн енергетичного вугілля газової групи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Штефан, Луцьк Показати IP 3 Липня 2014 20:36
Ох, і вкрали! Стільки мільярдів грн., що можна було іще одну шахту збудувати. А до чого тут шахрай Сапожніков? Він давно політичний труп. Комуняка і КГБіст.
Саша до Штефан, Луцьк Показати IP 4 Липня 2014 07:40
Якби не Сапожніков, половину з того що зараз є у Нововолинську не було би. А те чи він "політичний труп" подивимося після чергових виборів міського голови!!!
укб Показати IP 3 Липня 2014 20:58
фіг дадуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus