USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Отелло по-волинськи»: за два місяці у сусідніх селах області – два вбивства через ревнощі

2 Грудня 2020 14:13
На жаль, непоодинокими є випадки, коли на ґрунті ревнощів, керуючись емоціями, а не здоровим глуздом, люди позбавляють життя своїх половинок. Такі вбивства з проміжком часу менш, ніж у два місяці, сталися й у двох волинських селах, відстань між якими трохи більше 7 кілометрів.

Так, 30 листопада 2020 року у невеличкому селі на Волині сталося криваве вбивство – через ревнощі 55-річний чоловік убив свою 54-річну дружину.

Як повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини власні джерела, інцидент трапився у селі Корсині Рожищенського району.

Із матеріалів кримінального провадження відомо, що 30 листопада близько 22-ї години через побутовий конфлікт волинянин умисно наніс потерпілій удари руками й ногами, заподіявши тілесні ушкодження, внаслідок яких його 54-річна дружина отримала забійні рани обличчя та голови, які, можливо, й спричинили смерть. Нині правоохоронці встановлюють усі детальні обставини події. Вирішується питання про внесення відомостей в ЄРДР за ч. 2 ст. 121 ККУ (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть). Якщо вину зловмисника доведуть, йому загрожує позбавлення волі від 7 до 10 років.

Водночас, 8 жовтня цього ж року в селі Берегове Рожищенського району знову ж таки через ревнощі трапилось ще одне вбивство – чоловік вбив свою 41-річну дружину, матір п'яти дітей, і заховав тіло у льосі. Жінка мала численні рани обличчя та голови.

Як виявилось, прийшовши додому, той застав жінку з сусідом. Спочатку він наніс тілесні ушкодження сусідові та вигнав його. Потому на ґрунті ревнощів завдав тяжких тілесних ушкоджень дружині, від яких вона, ймовірно, й померла.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої. Нині чоловіка затримали. Триває досудове розслідування.

Без батьківської опіки залишилися троє неповнолітніх дітей.

До слова, як повідомляють власні джерела, обидві родини, у яких сталося вбивство, є неблагополучними.
На фото із архіву Нацполіції - місце проживання родини із села Берегове Рожищенского району, де і сталося вбивство 8 жовтня 2020 року.

Окрім того, нещодавно Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що 4 листопада 2020 року 35-річний лучанин приїхав до будинку в Ківерцях та через ревнощі облив бензином і спалив автомобіль "FORD TRANSIT CONNECT", спричинивши його власнику майнову шкоду на суму 147 000 гривень.

Натомість, як пише у своїй науковій праці асистент кафедри кримінального права і процесу Національного авіаційного університету Анна Потильчак, на сьогоднішній день відносну поширеність серед усіх видів злочину отримали подружні вбивства. Причина - постійні конфлікти, несприятлива обстановка у сім'ї, а також низький соціальний рівень життя.

«Аналіз кримінальних справ за останні роки свідчить про те, що основну масу кримінальних справ за фактами їх вчинення складає саме цей вид вбивства. Це пов'язано в більшій мірі з тими економічними і соціальними проблемами, які є в Україні, що в свою чергу породжують небажаний процес поповнення прошарку зубожілих людей. Наслідком цього є збільшення кількості побутових конфліктів та підвищення ймовірності переростання більшої їх частини в побутові (подружні) вбивства. Тому сьогодні з боку держави має проводитися подальша активізація правоохоронної діяльності у боротьбі з подружніми вбивствами та їх попередженні», - йдеться у науковій праці юриста.

На думку Анни Потильчак, самоствердженню як мотиву для вчинення подружнього вбивства, зазвичай передує несприятлива обстановка в сім'ї, що знаходить своє вираження в періодично виникаючих конфліктах, у тому числі й через матеріальні проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus