USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Знижується ціна на волинську картоплю

1 Вересня 2011 09:54
Кілограм картоплі нинішнього врожаю обіцяє побити рекорди – вже на початку осені бульба дешевша, ніж за останні п’ять років. Якщо тиждень тому кіло картоплі коштував 2,5 грн., то сьогодні його можна виторгувати за 2 або півтори гривні. Ціна стрімко знижується через надто рясний цьогорічний врожай другого «поліського хлібу».
Про це пише 1 вересня «Волинь-нова».
Селяни бідкаються, що втратили надію заробити на картоплі. Адже вже зараз ціни на неї майже відповідають собівартості. Загалом, продати бульбу виробникам буде складно, вважають експерти.
«У нас у селі закупівельними приймають картоплю по 1,2 грн. за кілограм, розповіла пані Розалія з села Конюхи Локачинського району. – Правда, хазяйських, городніх мало – дощі зробили чорну справу. Овочі почорніли від фітофторозу».
Волинські селяни сподіваються, що їм удасться збути бодай частину врожаїв закупівельникам зі Сходу. Однак надія примарна, адже цього року картопля вродила і в східних та південних областях України. Тому сподіватися доведеться хіба на місцевих покупців. Не дивно, що протягом тижня ціна стрімко знизилася. І, на думку фахівців, буде й надалі знижуватися щонайменше до 80 копійок за кілограм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
JJ Показати IP 1 Вересня 2011 12:15
бідні селяни півроку у землі гребуться, щоб той урожай виростити, купу грошей на насіння, садіння, обгортання, кропіння від жуків і копання по 12 гривень за сотку віддають, щоб потім якась панянка, яка ціле літо гріла свою дупу на пляжі прийшла на ринок із розмальованими нігтями і по 80 копійок і купила в згорбленої працею сільської жінки картопельки. Де тут справедливість? Де наша доблесна влада, яка так захищає сільського товаровиробника?
Українець Показати IP 1 Вересня 2011 12:26
Волинськіф селяни сповідаються Модери,прокидаємося і виправляємо помилки.
Юрій Ричук до Українець Показати IP 1 Вересня 2011 12:37
Єсть!
Українець до Юрій Ричук Показати IP 1 Вересня 2011 15:39
Єсть то воно єсть,але кому ж ті селяни сповідаються,невідомо.Можливо Азарову,Януковичу,а можлливо і самому клімчуку.
реальность жизни Показати IP 1 Вересня 2011 13:38
а на базаре картошка по 3-3,5 грн. Просто перекупы дурят людей на селах, покупая в селе по 0,8 - 1,2 грн.
Павло Показати IP 15 Вересня 2011 09:44
Цьогоріч ціна на картоплю поки смішна до сліз.Виростили,а ще треба зберегти,перебрати.І думай,як збути.Все класно,я,наприклад,-виробник сільгоспродукції,маю землю.Що мені садити?Що хочеш,те й сади!Де збувати?Де хочеш,там і збувай.А ціни на пальне,добрива?Влада все робить для людей,але нас вона,вочевидь,за людей не вважає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus