USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Палата представників США проголосувала за військову допомогу Україні на майже $61 мільярд

20 Квітня 2024 22:09
Палата представників США проголосувала за військову допомогу Україні на майже $61 мільярд до кінця вересня 2025 року.

Законопроєкт №8035 підтримали 311 представників, а саме – демократи дали 210 голосів за, республіканці – 101 голос. Тепер законопроєкт має схвалити Сенат США, який голосуватиме сьогодні. У Сенаті раніше сказали, що підтримають законопроєкт. Після цього його має підписати президент США Джо Байден. Про це пише Бабель.

Законопроєкт передбачає $13,8 мільярда на закупівлю озброєнь та обладнання, ще $13,4 мільярда для заміни та ремонту вже переданої Україні зброї, а також для навчання українських військових. Ще $23,2 мільярда – на поповнення американських збройових запасів.

При цьому в документі окремо міститься заклик до президента США в найкоротший термін передати Україні далекобійні ракети ATACMS. Президент буде вирішувати сам – у законопроєкті міститься застереження, що лідер держави може не ухвалювати таке рішення, якщо вважає, що воно нашкодить національній безпеці США.

Читати ще: Нідерланди виділяють €200 мільйонів на ППО й артснаряди для України

Премʼєрміністр Денис Шмигаль вже заявив, що пакет означатиме більше зброї для України, зокрема далекобійної та систем ППО, посилення макрофінансової стійкості, включно з фінансуванням найпріоритетніших бюджетних видатків, а також продовження швидкого відновлення, насамперед критичної інфраструктури.

Президент Володимир Зеленський подякував за це рішення конгресменам.

«Демократія і свобода завжди матимуть значення у світі й ніколи не зазнають поразки, доки Америка допомагатиме їх захищати. Життєво важливий законопроєкт про допомогу США, ухвалений сьогодні Палатою представників, допоможе запобігти розповзанню війни, збереже тисячі й тисячі життів і зробить обидва наші народи сильнішими. Справедливий мир і безпека можуть бути досягнуті лише завдяки силі», – написав він у Х.

Президент США Джо Байден схвально відгукнувся на ухвалення в Палаті представників Конгресу законопроєкту про військову та фінансову допомогу Україні. Він закликав Сенат якомога швидше розглянути цей документ і надіслати на підпис у Білий дім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 21 Квітня 2024 09:37
ото вже буде що красти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus