USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Палаті представників США оприлюднили законопроєкти про допомогу, Україні – майже $61 млрд

17 Квітня 2024 22:11
Республіканці у Палаті представників 17 квітня оприлюднили тексти трьох законопроєктів, які передбачають допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню.

Про це повідомляє CBS News, передає Укрінформ.

Згідно з текстами законопроєктів, передбачається 26,4 мільярда доларів на підтримку Ізраїлю, 60,8 мільярда доларів на підтримку України та 8,1 мільярда доларів на протидію Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи мільярди доларів для Тайваню.

Четвертий законопроєкт, який буде опублікований пізніше, спрямований на вирішення інших пріоритетних питань зовнішньої політики Республіканської партії, зокрема, продаж заморожених активів російських олігархів, запровадження суворішіх санкцій проти Росії, Китаю та Ірану.

Читати ще: Як російські тролі підривають американську допомогу Україні. Розслідування

Крім того, очікується, що згодом республіканці опублікують законопроєкт про безпеку кордону, який буде розглянуто окремо.

Спікер Палати представників Джонсон сказав у середу, що дасть законодавцям 72 години на ознайомлення з законопроєктами перед голосуванням у суботу.

Видання WP зазначає, що «замість комплексного плану з чотирьох частин, який він представив на початку цього тижня, Джонсон тепер має намір спробувати ухвалити п’ять законопроєктів».

Читати ще: РФ наступає одразу на трьох напрямках, щоб скористатись дефіцитом зброї в ЗСУ, – ISW

Новий підхід є ризикованим, йдеться у статті, й може завдати удару по спікеру, зокрема, через наміри конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, яка погрожує йому відставкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus