USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Панічні атаки та депресія»: волиняни – про психічні розлади після перенесеного COVID-19

6 Грудня 2020 07:00
Власною історією хвороби, а також тривалістю процесу відновлення, волиняни поділилися в одній із медичних спільнот у фейсбуці.

«У чоловіка після COVID-19 почалися абсурдні фобії та страхи, на фоні цього піднімається тиск і розвинулися панічні атаки. Порадьте, будь ласка, толкового психіатра, бо вже не знаємо, що робити і які наслідки від цього будуть», - пише користувачка в анонімному зверненні в спільноті Медицина Луцьк.
На це користувачка Наталі Левчук відповіла, що «теж перехворіла, і має таку ж проблему – страхи, депресивний стан».

«Не можу з цим справитись… Теж перенесла (COVID-19, - ВН), не тяжко. Але цей депресивний стан не дає нормально жити. Приймаю заспокійливі, але толку мало», - пише жінка.
Натомість, лучанка Аліна Костюкевич зазначила, що хворіла безсимптомно. Але, попри це, у неї загострились панічні атаки, які до захворювання, зі слів жінки, траплялися не частіше двох разів у місяць.

«Я така людина. Хворіла безсимптомно. Жодних ліків не приймала. Лише пропав нюх. А панічні атаки жахливі. Раніше бували, але не такі страшні. Новини я не дивлюсь, якщо що. Але вуха не закриєш, потік інформації всеодно доходить», - скаржиться вона.
Водночас, лучанка Олена Гаврилюк каже, що панічні атаки після перенесеної коронавірусної інфекції були й у її подруги:

«Моя подруга (панічні атаки були, антидепресанти пила), здала на гормони щитовидки. Один з них виявився не в межах норми, тож вона (подруга, - ВН) пішла до ендокринолога. Лікується, тепер переживає, щоб онкологію не виявили. Продовжує діагностування», - розповіла користувачка, й додала, що, мовляв, «ковід приходить і виходить, а наслідки на багатьох органах і системах людини лишаються чогось».
Натомість, лучанка Лариса Рижикова переконана, що такі розлади, як панічні атаки та депресія – не можуть бути наслідком COVID.

«Ой не може то бути причиною ковіду. Шукайте причину в особистому житті. Втрата роботи, чоловічої сили і тому подібне… Будь-яка депресія має причини. Здебільшого, людина вважає, що нікому більше не потрібна, або має фінансові проблеми. А те що пишуть... На парканах теж пишуть, ви це читаєте?. Основні спостереження - із-за кордону, там в людей зовсім інший менталітет. Там в основному життя в кредит. А ковід - це і фінансова криза. І коли тобі починають дзвонити з банків 10 разів на день, то дійсно людину доводять до суїциду. Поговоріть з близькою людиною, що саме її турбує. Зробіть це десь на прогулянці - парком, лісом», - радить жінка.

Її підтримує лучанка Любов Онищук:

«Який дебілізм! Людину посадили в клітку, забрали роботу, засоби для існування, сонце, повітря, відпочинок, прогулянки, обмежили в спілкуванні, зазомбували до втрати пам'яті, а COVID винен?» - обурюється волинянка.

Разом із тим, користувач Олекса Зодчий радить звертатись до психотерапевта, а «рахунок за лікування виставляти журналістам, які щодня поширюють статистику захворюваності».

Насамкінець, волинський захисник тварин Вадим Нечаєв запевняє, що один з найкращих способів боротьби з депресією під час карантину – завести собі домашніх улюбленців:

«Двійко-трійко кошенят у квартирі – і депресія вам не загрожує. Розвага на цілий рік. Я на карантині маю змогу спостерігати за життям трьох кицьок. Тож, сумувати не встигаю», - каже зоозахисник.
Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що волиняни, які перехворіли або ж все ще хворіють на COVID-19, поділилися симптоматикою та перебігом хвороби, а також розповіли про тривалість процесу відновлення.

Виявилось, що у більшості хворих на коронавірусну інфекцію зникали або спотворювалися нюх та смак. Деякі з них не відчувають жодних запахів навіть через 10 місяців після хвороби, а в інших смакові та нюхові відчуття й зовсім не зникали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 6 Грудня 2020 09:33
Хороший психіатр Мочарський І.Ф.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus