USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Паралельний імпорт виліз боком: у Росії перестали активуватися смартфони Samsung

18 Червня 2022 06:01
Операторські смартфони Samsung, які в обхід санкцій ввозять до Росії через «паралельний імпорт», перестали активуватися з російською SIM-картою. Причина – регіональні обмеження, які ввів південнокорейський виробник.

Про це пише низка профільних російських ЗМІ, передає УНІАН.

Зокрема для того, аби розблокувати частину з них, необхідно звернутися в сервісний центр, заплатити п’ять тисяч рублів та почекати два тижні, поки Samsung розгляне питання й надасть співробітникам сервісу код регіонального розблокування. Або вдатися до більш нетривіального методу, але для цього потрібна SIM-карта оператора країни, для якої зроблено гаджет.

Відомо, що тільки за минулий місяць по «сірому» імпорту в Росію було ввезено щонайменше 45-50 тисяч смартфонів Samsung. Переважно ціни на них в півтора-два рази вищі за рекомендовану, але росіян це не зупиняє.

Нагадаємо, з лютого деякі компанії, зокрема Apple і Samsung, призупинили поставки своєї продукції в Росію. Паралельно китайські гіганти Lenovo і Xiaomi, навіть попри заклики Пекіна чинити опір примусу з-за кордону, по-тихому згортають свій бізнес в країні-агресорі.

У зв'язку з цим у Росії знову зростає популярність фічерфонів – кнопкових телефонів з мінімумом функцій. Поставки «дзвонилок» в першому кварталі зросли на 43%, при цьому імпорт смартфонів скоротився на 14%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus