USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Парламент Латвії легалізував одностатеві партнерства

9 Листопада 2023 22:02
Парламент Латвії дозволив одностатевим парам створювати цивільні союзи. У 2024 році такі партнерства можна буде оформити юридично, однак такі пари все ще матимуть менші права, ніж різностатеві подружжя.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Reuters.

Інститут партнерства запроваджується поправками до Закону «Про нотаріат». Нотаріус видаватиме парі акт про укладання партнерства. У цьому документі підтверджується готовність сторін вести спільне господарство і піклуватися одне про одного. До акта вносять дані кожного партнера – імʼя, прізвище, персональний код. Якщо партнер – іноземець і не має персонального коду, використовуватимуть дату народження.

Партнерство, зокрема, дозволить відвідувати одне одного в лікарні. Також у разі смерті одного партнера другий має право на пенсію, яку не встиг отримати померлий. Однак, одностатеві пари все ще не зможуть усиновлювати дітей і можуть зіткнутися з проблемами щодо спадщини.

Міністр юстиції Інесе Лібіна-Егнере заявила, що парламент не має наміру надавати партнерам у цивільному союзі права, як у подружніх пар.

«Ми визнаємо, що у нас є сімʼї, які не перебувають у шлюбі, і це спосіб, яким вони можуть зареєструвати свої стосунки», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Корiнний лучанин Показати IP 10 Листопада 2023 00:07
А Украiна чому вiдстае.
Лу Ча Нин до Корiнний лучанин Показати IP 10 Листопада 2023 09:43
Не переживай, скоро і в нас легалізують і тоді нарешті зможеш одружитися зі своїм хлопцем.
123 Показати IP 10 Листопада 2023 07:02
Бракує розуму.
Відповідь Показати IP 10 Листопада 2023 13:35
Содом і гомора скоро буде всюди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus