USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні геям і лесбіянкам можуть дозволити усиновлювати дітей

16 Лютого 2011 08:54
Парламент України 15лютого ратифікував Європейську конвенцію про усиновлення дітей, у якій, зокрема, йдеться про можливість усиновлення дітей одностатевими парами.

За прийняття закону "Про ратифікацію Європейської конвенції про усиновлення дітей" проголосували 288 депутатів, - повідомив Комерсант .

Положення конвенції застосовуються до усиновлення дитини, яка не досягла 18 років, не є і не була у шлюбі. Для усиновлення дитини необхідна згода її матері, батька або уповноважених осіб, а також згода або думка дитини.

"Рішення про усиновлення приймається після попереднього з'ясування особистості та стану здоров'я усиновителя, умов проживання і соціального середовища з урахуванням взаємної сумісності етнічного, релігійного та культурного походження дитини і усиновителя", - говориться в документі.

Для перевірки намірів майбутніх усиновлювачів передбачено обмін інформацією між країнами-учасницями Конвенції. Передбачається, що запити на надання інформації з усиновлення буде направляти Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.

А в Україні- по іншому

Деякі положення документа суперечать чинному українському законодавству. Зокрема, міжнародне право дозволяє всиновлювати дитину різностатевій або одностатевій парі, що перебуває в офіційному чи цивільному шлюбі.

А відповідно до Сімейного кодексу, усиновити дитину може тільки різностатева пара, що перебуває в офіційному шлюбі.

Конвенція також вимагає, щоб вік усиновителя був від 18-ти до 30 років, а в українському законодавстві прийняті вікові обмеження від 21 до 45 років.

У державному департаменті з питань усиновлення та захисту прав дитини Міносвіти схвально відгукуються про ратифікацію конвенції. "Україна впорядковує своє законодавство згідно з європейськими стандартами. Тепер ми повинні внести відповідні зміни до Сімейного кодексу та розширити можливості усиновлення дітей", - заявила заступник директора держдепартаменту Оксана Філіпішин.

Вона вважає, що зараз в України можуть бути усиновлені близько 30 тисяч. дітей.

За словами голови комітету Верховної ради з питань сім'ї, молоді, спорту і туризму Павла Костенка («БЮТ-Батьківщина»), після ратифікації конвенції буде прийнятий "ряд підзаконних актів, які передбачають зміни в законодавство".

При цьому народний депутат не зміг відповісти, чи дозволять в Україну усиновлення для одностатевих пар.

Бажаючі є

За даними доповіді "Одностатеві партнерства в Україні", проведеного в 2009 році інформаційним правозахисним центром для геїв і лесбіянок "Наш світ", а також міжрегіональним центром ЛГБТ-досліджень "Донбас-соцпроекти", 57% гомосексуалів бажали б мати дітей.

У той же час представники ЛГБТ-спільноти вважають, що вони не отримають нових прав з прийняттям конвенції.

"Щоб ми мали право усиновити дитину, необхідно привести у відповідність з конвенцією місцеві закони, тобто легалізувати одностатеві партнерства і шлюби, які зараз повністю випадають з правового поля. Ні сьогодні, ні завтра одностатеві партнери не зможуть усиновити дитину, проте ухвалення конвенції буде ще одним гарним приводом нагадувати державі про права гомосексуалів", - пояснила член правління громадської організації "Інсайт" Таїсія Герасимова.

Довідково:

Європейська конвенція про усиновлення дітей була прийнята на засіданні Комітету міністрів Ради Європи 7 травня 2008 року. Крім України, яка приєдналася до конвенції 28 квітня 2009 року, документ підписали Бельгія, Великобританія, Вірменія, Данія, Ісландія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Сербія, Фінляндія, Чорногорія і Іспанія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
goodok Показати IP 16 Лютого 2011 09:10
Ідіотизм! Треба ж мати межу якусь! В дитини хтось запитав чи хоче вона мати таких батьків? Зараз правозахисники чомусь думають лише про права цих хворих, маю на увазі сексменшини. Дитинку їм захотілось! А дитинка виросте вже гарантовано таким самим педрилом як і прийомні батьки! І виростатиме нове покоління, якому все одно з ким... І це будуть ровесники наших дітей. Немає слів. Повбивав би.
))) до goodok Показати IP 16 Лютого 2011 22:29
правильно. нехай дитинка сидить у дитбудинку, д її гарантовано 99 % будуть потрєблять всі, кому нє лєнь. Ви, шановний, почекайте, доки у Ваших дітей сформується сексуальна орієнтація. Раптом Ви зараз їм яму копаєте.
olo Показати IP 16 Лютого 2011 09:30
а це все говорить про те, що Україна дуууууууже хоче вступити в Євросоюз. Вот вам початок, а що далі буде...
Zheniok Показати IP 16 Лютого 2011 11:08
от дебіли
Невідомий Показати IP 16 Лютого 2011 11:19
Адольф Гітлер був прав на всі 100 відсотків. Це хворі люди. Їх він знищував.
Exaboto до Невідомий Показати IP 16 Лютого 2011 15:05
Словян він теж знищував... і жидів, свичайно він правий на всі 100.
123 Показати IP 16 Лютого 2011 12:18
Не готова ще наша країна до такого кроку.Не вміємо ми абсолютно толерантно ставитися до меншин - звідси і агресія до цього закону. В Європі прийняли -і годі.Це ж не означає,що вся Європа - підараси. Але там пальцями не показують на геїв, як у нас. І не думають, що геї геїв плодять. У сім"ї алкоголіків діти не завжди встають на шлях батьків.Тим більше, є багато геїв, які хочуть, аби їхні прийомні діти були гетеро.І ще, не слід плутати геїв, які стали такими з-за грошей якогось дядечки і своєї жаги до екстпериментів,(ось таких би пролікувати добряче) з тими, у кого така орієнтація з дитинства. На даному етапі не варто би приймати такий закон. Суспільство ще не готове.І, гадаю, не буде готове)
Читач Показати IP 16 Лютого 2011 13:23
"вор должен сидеть в тюрьме" а хворий повинен лікуватися, а не псувати соціум
))) Показати IP 16 Лютого 2011 22:24
перед тим, як волати "Ганьба!", добре подумайте не про те, хто хоче всиновлювати, а про те, хто кидає. А я скажу, хто кидає: пі№араси і пі№араски. Які претензії до гомосексуальних пар, які самі народити, на відміну від пі№арасів і пі№арасок, не можуть, але витягти дитину з дитбудинку - можуть цілком?
)))) Показати IP 18 Лютого 2011 22:01
а мы в европу, через попу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus