USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Пасажирський міст через Ягодин і пункт пропуску для вантажівок: як на Волині розвиватимуть митницю

26 Вересня 2019 16:44
Розбудова наявних пунктів пропуску, спорудження пасажирського мосту через Дорогуськ і Ягодин, а також відкриття нового пункту пропуску лише для вантажівок – у Волинській митниці ДФС розповіли про можливі напрямки розвитку.

Про це йшлося 26 вересня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій.

Заступник керівника Волинської митниці ДФС Василь Герман розповів, що у зв’язку з реорганізацією митної служби працівники митниці сподіваються оперативнішого управління.

«На жаль, зараз у Державно-фіскальній службі переважає податковий напрямок, і питання розбудови (пунктів пропуску,– ВН) не мало великого значення», – сказав Василь Герман.

Він представив також основні бачення розвитку волинської митниці. Зокрема, розповів, що Польща розпочала проєкт із реконструкції дороги Варшава–Дорогуськ та розбудови пункту пропуску Дорогуськ. Передбачається побудова до 2024 року пасажирського мосту в пункті пропуску. Загальна вартість робіт оцінюється у 255 мільйонів євро.
«При збільшенні своєї потужності польська сторона хоче, аби українська сторона теж збільшувала потужність найбільшого пункту пропуску в Ягодині», – зазначив Василь Герман і додав, що зараз громади, митниця та Луцький прикордонний загін співпрацюють, аби розширити пункт пропуску за рахунок вільних земельних ділянок.

Водночас в Ягодині невдовзі мають закінчитися роботи з облаштування вагових комплексів для осьового зважування транспортних засобів.

У наступному році передбачено теж реконструкцію пункту пропуску Устилуг, на ці роботи потрібно 63 мільйона гривень.

Щодо відкриття нових пунктів пропуску через польсько-український кордон, то Василь Герман зауважив, що Польща не вбачає перспектив у відкритті суто пасажирського пункту пропуску. Натомість не виключене відкриття пункту пропуску Амбуків–Грудек, який у перспективі обслуговуватиме тільки вантажні перевезення і зможе значно розвантажити Ягодин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 26 Вересня 2019 16:57
Зніміть репортаж про час проходження митного контролю на польській стороні в дорогуську,як вони полячки спішать працювати.
Анонім Показати IP 26 Вересня 2019 21:35
А наші що не так стоїть 10 будок з них 3-4 працює і що збільшать до 20 а працювати буде 7??? Не бачу в цьому потреби просто по сра.....Ц...,,?і їм там надавати а то ходять каву пьють і про х .... думають
Кент Показати IP 27 Вересня 2019 11:48
Про уйню не думають,а думають як за зміну зірвати з людей каси побільше,запроси більшають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus