USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська митниця заперечує факт блокування вантажів для АТО

1 Липня 2015 10:58
Критичні твердження волонтерів про те, що митниця нібито не пропускає гуманітарні вантажі з певних меркантильних міркувань – безпідставні, - стверджують у Волинській митниці ДФС.

Всі процедури митного оформлення гуманітарних вантажів, які надходять в Україну, здійснюються виключно у рамках чинного митного законодавства. Тому звинувачення, які з’явилися в інформаційному просторі, про нібито «блокаду Волинською митницею ДФС гуманітарних вантажів» не відповідають дійсності, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Нагадаємо, свого часу волонтери заявляли, що на Волинській митниці блокується робота волонтерського руху. Машини з вантажами для українських вояків затримують на добу.

Зокрема, відомий волонтер з Володимира-Волинського Костянтин Зінкевич 24 червня розповів у коментарі Цензор НЕТ про те, що машина, яка везла вантаж безпосередньо для 14-ї бригади, теж простояла майже добу. «Таки заїхала, але алгоритм ввезення волонтерських вантажів або автомобілів в принципі зараз не зрозумілий. І почалися дива», – розповідає Зінкевич.

З його слів, митниця блокує роботу волонтерів.

«Наприклад, є людина, яка постійно завозить б/у військову форму, розмитнює її і потім це продає. Більше того, ця людина для військових та волонтерів продає практично за собівартістю. Цю людину знають по всій Україні. Коли він привозить, наприклад, 20-тонну фуру форми, то черга з усієї України приїжджає купувати. І ось в останній тиждень він звертався до всіх змінах на Волинській митниці, щоб розмитнити вантаж. А йому все відмовили. У нього справжні документи, німецькі, інвойси … Він каже, що готовий заплатити всі необхідні податки, “по-білому”. Але жодна зміна не погодилася прийняти на розмитнення. І ось я не знаю, що йому робити. Завтра-післязавтра він збирається заїжджати, але відмовляється їхати на Волинську митницю. Буде шукати інші шляхи, можливо, десь на Львівській митниці», – каже він.

Як повідомляє виконувач обов’язків начальника митниці Дмитро Якобчук, затримка митного оформлення вантажів виникла з технічних причин.

«Відсутність зв’язку з програмно-інформаційним комплексом ЄАІС ДФС призвело до неможливості проведення перевірки переміщення транспортних засобів через митний кордон України. Після відновлення повноцінного функціонування ЄАІС ДФС гуманітарна допомога була оформлена першочергово відповідно до норм чинного законодавства»,- зазначив Дмитро Михайлович.

Окрім того, очільник установи повідомив, що на митних постах Волинської митниці ДФС визначать відповідальних осіб задля забезпечення належних умов взаємодії з представниками волонтерського руху.

«Волинська митниця ДФС підтримує волонтерську діяльність та максимально сприятиме волонтерам у їх нелегкій роботі в межах чинного законодавства»,- наголосив Дмитро Якобчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
мiсто Показати IP 1 Липня 2015 12:23
Пiар Зiнкевича безмежний.
Про зінкевича Показати IP 2 Липня 2015 00:00
Це е піарщик брехун і заробітчанин на чужій біді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus