USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Пасажири прокинулися від звуку вибуху: подробиці ДТП з автобусом у Болгарії

23 Листопада 2021 21:10
У Болгарії близько другої години ночі пасажирський автобус з номерами Північної Македонії врізався в огорожу і миттєво загорівся. У моторошній аварії загинули, за попередніми даними, 45 людей, з них 12 дітей.

Про це 23 листопада йдеться в сюжеті ТСН.

Все, що залишилося від автобуса – залізний кістяк. Він був останнім з чотирьох у колонні, що поверталася з туристами зі Стамбула. Більшість загиблих мандрівників – етнічні албанці, жителі македонського Скоп’є.

З палаючого автобуса змогли вибратися лише семеро – двоє жінок і п’ятеро чоловіків, яких з травмами і опіками доправили до лікарні. Наразі їхнім життям нічого не загрожує. А от скільки людей вибратися не змогли – кажуть поки що тільки приблизно.

«Поки що у нас немає інформації про те, скільки точно людей їхали в автобусі. Тіла, що згоріли, буде дуже важко ідентифікувати», – зазначив міністр внутрішніх справ Болгарії Бойко Рашков.

Наступного ранку до Болгарії прилітають прем’єр і міністр внутрішніх справ Північної Македонії.

Тим часом офіс туроператора досі зачинений. Поліція ж розглядає кілька версій катастрофи – погану погоду і слизьку через дощ дорогу та технічну несправність, також не виключають, що водій міг заснути за кермом – і саме тому автобус врізався в огородження.

Правоохоронці зазначають, що зараз опитують вцілілих у лікарні.

Один з них розповів: пасажири спали, а прокинулися від звуку вибуху. Йому пощастило розбити вікно і вибратися разом з іще шістьома людьми, що пережили найстрашнішу аварію автобуса в історії Болгарії.

Як розповів представник Пернінської обласної ради Васко Піргов, повідомляє Європейська правда із посиланням на Novinite.

Піргов знаходився на місці події разом із першими поліцейськими та пожежниками. Коли він прибув близько 3:30, пожежа була загашена, і масштаби трагедії стали зрозумілими.

За його словами, автобус зупинився на заправці, яка знаходиться всього за 20 хвилин від місця трагедії, і тому малоймовірно, що потім водій заснув за кермом.

За словами Піргова, водій, ймовірно, їхав із невідповідною швидкістю та помилився з вибором смуги в районі повороту.

«Автобус зачепив переднім правим колесом знак, який відлетів на 45 метрів уперед. Дорожнє покриття було ідеальним, автобус не ковзав. Слідів гальмування немає», – наголосив він.

За його словами, автобус рухався зі швидкістю понад 100 км/год, і водій не відреагував належним чином.

Ймовірно, після зіткнення зі знаком лопнуло колесо. Іскри утворювалися при терті металу об метал. Пожежа почалася попереду, і, за даними поліції, у запасних шинах були каністри з олією. За словами Піргова, більшість загиблих, ймовірно, задихнулися.

«Думаю, за 2-3 хвилини автобус згорів», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus