USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пасажири приміських автобусів Луцької ТГ платитимуть за проїзд картками

19 Березня 2021 12:52
Невдовзі на всіх приміських маршрутах Луцької міської територіальної громади плата за проїзд здійснюватиметься виключно електронними носіями.

19 березня в міськраді відбувся круглий стіл за участю перевізників.

Присутні обговорили два проєкти рішень виконавчого комітету Луцької міської ради: «Про затвердження форми Договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом Луцької міської територіальної громади на приміських автобусних маршрутах, умови якого є обов’язковими до виконання» та «Про затвердження форми Тристороннього договору про організацію та обслуговування електронних систем у громадському транспорті Луцької міської територіальної громади на приміських автобусних маршрутах».

Як нагадав керівник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, після створення Луцької міської територіальної громади виконком міськради став організатором із перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах.

«До нас приєдналися 35 сіл, на обслуговуванні яких працюють 16 перевізників. Виконуються рейси на 36 автобусних маршрутах. На сьогодні договори укладені з Волинською облдержадміністрацією, яка, відповідно до чинного законодавства, раніше була організатором перевезень. Зараз така функція переходить на виконавчий комітет Луцької міської ради. Ми розробили договори, які укладатимуться з перевізниками на приміських маршрутах, – це двосторонній договір на перевезення і тристоронній договір на обслуговування електронних систем», – сказав він.

Заплановано, що на приміських автобусних маршрутах розрахунок за проїзд здійснюватиметься електронними носіями, тобто CityCard, банківськими картками чи смартфонами. Тому ті перевізники, які заключатимуть договори на перевезення приміськими автобусними маршрутами з міською радою, вимушені будуть звертатися до оператора електронної системи та укладати договори з ним, встановлювати відповідне обладнання, аби пасажири розраховувалися безготівковим методом.

«На міських автобусних маршрутах тариф встановлює організатор, а на приміських – перевізник, тобто тарифи на приміських автобусних маршрутах нерегульовані», – наголосив Володимир Степанов.

Проєкти рішень виконкому після обговорення, зокрема, з перевізниками будуть внесені на розгляд членів виконавчого комітету для затвердження.

«Щоб працювати на приміських автобусних маршрутах потрібно пройти через конкурс. Конкурси проводяться після закінчення чинних договорів, укладених із облдержадміністрацією. На сьогодні закінчився договорів на одному автобусному маршруті №104. Там новий перевізник, який сьогодні працює за тимчасовим договором. Ми оголосили конкурс, який відбудеться 13 квітня. Перевізники на маршрут можуть потрапити виключно через конкурсний комітет», – прокоментував керівник управління транспорту та зв’язку.

Згідно з проєктом договору на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах, перевізник забезпечуватиме виконання запланованої кількості рейсів щодня, з використанням встановленого у транспортних засобах обладнання автоматизованої системи обліку оплати проїзду, системи GPS-моніторингу громадського транспорту, системи автоматичного сповіщення пасажирів та системи відеоспостереження.

Як наголошено, плата за проїзд буде здійснюватися виключно за допомогою безготівкових засобів оплати проїзду (електронних носіїв).

Нагадаємо, як раніше повідомляло ІА Волинські Новини, лучани, які розраховуються в міському транспорті готівкою, опосередковано сприяють підвищенню вартості проїзду, адже під час розрахунку тарифів до уваги береться лише офіційний пасажиропотік, який формують дані про оплату проїзду електронними квитками.

Читати ще: Якщо лучани й далі платитимуть в маршрутках готівкою – проїзд подорожчає

Згодом перевізники звернулися в міськраду з проханням підвищити тарифи на проїзд.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
К.лучанин Показати IP 19 Березня 2021 13:25
Цей Степанов сіє тільки розлад. На приміських перевезеннях він каже, тариф нерегульований - його встановлює перевізник. А який він є на певних відстанях , немає інформації- вона є у водія коли сідаєш в автобус і бачиш на табличці в автобусі. По друге- е-квиток треба поповнювати на невизначену суму із запасом коштів. Тобто, знову пасажир авансує із своєї кишені оцю братію СІТІ-КАРД і компанію (перевізник, міськраду і інш). Іншими словами залазять у кишеню до громадян, коли кошти у людей і так обмежені, особливо злиденні пенсіонери. У Львові, культурної столиці України можна платити за проїзд готівкою транспорті , тобто купуєш квиток у кіоску чи у водія. Проїзд у Львові черехз місяць буде 9грн. однаковий у елетротранспорті і автобусах .Купуєш квиток і їдеш! І ніякої дискримінації і нехтуванням правами людей.Перевізники хотіли до 14грн. А щр зробили і роблять у Луцьку? Оце з "турботою" про людей.
Лучанин Показати IP 19 Березня 2021 13:55
Що саме не дає міськраді поставити на кожній зупинці обладнання для придбання безстрокових квитків за готівку? При цьому погашення квитків відбувається при реєстрації їх в системі, так само як карток. Через це в автобусах та тролейбусах відбувається виключно електронна оплата, а пасажири отримують можливість оплатити проїзд будь-яким доступним для них способом. От саме тоді контроль оплати проїзду стає ефективним. Як же можна зараз вимагати оплати проїзду якщо не забезпечена можливість оплати? Це питання буде постійно актуальним до моменту його вирішення саме в цей спосіб!
Анонім до Лучанин Показати IP 19 Березня 2021 14:20
ходити пiшки кориснiше. заодно iнтернет-банкiнгом навчитеся користуватися.
Лучанин до Анонім Показати IP 19 Березня 2021 21:59
Якщо це мені, то маю картку яку поповнюю по потребі на мізерні суми щоб не давати можливість певним особам заробляти на мені більші суми бо заробляють і так достатньо, інтернет-банкінгом я користуватися вмію не гірше вашого, кожен день десятки платежів, маю авто і в більшості користуюся саме ним на порівняно великі відстані - скоріше та й бацилами менше дихати доводиться, а на невеликі відстані хожу пішки, тут я з вами цілком згідний що це корисно. Не за адресою. А в цілому це просто питання здорового глузду.
Анонім до Лучанин Показати IP 20 Березня 2021 08:39
як багато на вас зароблять при мiсячному поповненнi e-квитка на 7€?))) порахуйте свою "економiю" на пальному до авто)))
лучанка до Лучанин Показати IP 19 Березня 2021 14:21
16.03 в № 12 водій сказав,що не працює валідатор.Люди пошуміли і сплатили
Лучанин Показати IP 19 Березня 2021 14:31
Невже водій не може видавати обліковані квитки? Просто й зручно**
Анонім до Лучанин Показати IP 19 Березня 2021 15:26
завдання водiя - безпечно здiйснювати перевезення, а не крутити руками i головою, рахуючи решту. якi квитки зараз? один раз придбав картку i поповнюеш - де тут проблема???
Ахаха до Лучанин Показати IP 19 Березня 2021 15:37
квитки то пережиток ссср - "ех талончікі талони хто же вас прідумал, я би св**очі такой іх в з*дніцу засунул!"
К.лучанин до Лучанин Показати IP 19 Березня 2021 17:13
Шановний, може видавати ! Це є у Львові, у наших супідів, ви ж повинні це знати. Ціна на квитки обговорюється на громадських слуханнях. Як було нещодавно.
Земляк Показати IP 19 Березня 2021 16:39
Чому досі водії беруть готівку і Їх ніхто не наказує????????????
Qu-Qu Показати IP 19 Березня 2021 17:28
на всіх приміських маршрутах Луцької міської територіальної громади тариф встановлює перевізник. Зрозумів що всі села які приєднали до міста будуть їздити з сітікарт за тарифами перевізника???
К.лучанин до Qu-Qu Показати IP 19 Березня 2021 19:18
Ви правильно зрозуміли! І ще , зрозумійте одну річ , перевезення в Україні не дотуються державою . як в деяких країнах Європи. Ми до цього тільки йдемо. Мусить бути державна програма модернізації транспорту міських перевезень. Бо перевізник не має коштів на придбання хорошого транспорту, а він дорогий. Комфорту для пасажирів немає у цих жовтих богданах. І скільки б тут не репетували прихильники е-квитків , це не вирішує проблеми перевезень . Перевізник мусить підлаштовуватись під вимоги чиновників місцевої влади.
Анонім до К.лучанин Показати IP 19 Березня 2021 20:10
e-квиток худо-бiдно вирiшуе питання облiку пасажиропотоку та робить безпечнiшими роботу водiя та перевезення пасажирiв
Лучанин до Анонім Показати IP 19 Березня 2021 21:49
Так, вирішує питання обліку. А безпечність залежить лише від організації процесу - не поїхав, поки не оплатили за проїзд. Проте чому міська влада до цього часу навмисно робить можливість щоб люди не сідали на тролейбуси, а йшли на маршрутки платити готівкою? Якби я на зупинці купив квиток за готівку, то це б вирішило всі питання - це абсолютний і єдиний спосіб покінчити з оплатою готівкою в транспорті і закрити всі питання як готівки так і електронного обліку, але ж принципово цього не хочуть робити. Чому?
Анонім до Лучанин Показати IP 20 Березня 2021 08:43
21 столiття. квиток на зупинцi. ви серйозно??? вас до цих пiр з ложечки годують?
Хамло Показати IP 20 Березня 2021 11:59
Можна в маршрутці встановити девайс типу портативного принтера, який друкуватиме чек-квиток - дав водію 6 грн, він натиснув кнопку, квиток надрукувався. Аби касова стрічка була заправлена. А від штрафа в маршрутці за готівку можна легко відмазатись, чуток подискутувавши з контролерами.
Анонім до Хамло Показати IP 20 Березня 2021 13:55
який принтер??? вони хоча б з прямими обов'язками справлялися. дикий ми народ. нi в Барселонi, нi в Амстердамi, нi в Осло, нi в Торонто не iснуе поняття оплати готiвкою з наданням паперового квитка. Паперовий квиток можливий лише при купiвлi добового квитка ( на жаль, в Луцьку цього не передбачили). тiльки електронний квиток дае право на проiзд. i водiй автобуса не почне рух, поки кожен не оплатить. а ми колотимо воду в ступi замiсть того, щоб пiдняти 5 точку i пройтися поповнити картку для проiзду.
Супермен Показати IP 20 Березня 2021 12:21
Не будемо. В Україні розрахунковою одиницею ( засобом платежу) є гривня! Будь який суд виправдає мене, якщо я заплачу за проїзд.
Ggo Показати IP 20 Березня 2021 16:50
Дотації на перевезення з держбюджету не надаються, а з місцевих бюджетів, бюджетів ОТГ для своїх жителів??? Де ті депутати, яких ми так щиро вибирали? То тепер, та бабця, яка везе до Луцька яйця, картопельку, молоко, нехай платить тим, що везе. Де на трасі можна придбати картку на проїзд? Телефон забула, а можливо взагалі немає. Бери бабусю чоботи через плече та йди пішки. Так ходила до Луцька моя бабуся.
Нострадамус Показати IP 21 Березня 2021 21:14
Де одноразовi квитки?!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus