USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Паспорти для виїзду за кордон з різною транслітерацією більше недійсні, – Міграційна служба

10 Березня 2023 07:40
Державна міграційна служба оновила програмне забезпечення в системі оформлення біометричних документів, через що у разі різної транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картці, дійсним визнається останній оформлений документ.

Про це повідомили у Державній міграційній службі.

«В лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортних документів відбулося оновлення програмного забезпечення. Відповідно у разі різної транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картці дійсним визнається останній оформлений документ», – зазначили у Міграційній службі.

Якщо особа оформила спочатку паспорт для виїзду за кордон, а потім ID-картку з іншим написанням прізвища чи імені латинськими літерами, то закордонний паспорт автоматично вважається недійсним.

Міграційна служба просить громадян перевірити паспортні документи та у разі встановлення розбіжностей звернутися до підрозділів міграційної служби, ЦНАПу, «Паспортного сервісу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 10 Березня 2023 08:39
якщо дерти липку, то зі всіх сторін, чи не так?
Радувець Ларіса Показати IP 10 Березня 2023 09:21
За купу років так і не можуть нормально все зробити бо працюють "спеціалісти" що по тюрмах баланду розвозили!
Юрій Показати IP 10 Березня 2023 11:13
Тобто, "спеціалісти" державної міграційної служби фактично забороняють в'їзд до України мені, громадянину України. Маю в закордонному паспорті візу на три роки. Переробити я візу вже не зможу. Всі інши документи, дипломи, банківськи картки, страховки з написанням ім'я , як в закордонному паспорті. Питаннечко, на який хер мені здалася така держава, яка робить все, щоб я відмовився від громадянства цієї східноевропейської КНДР?
Анонім до Юрій Показати IP 10 Березня 2023 12:16
в правильному напрямку думаєте, пане. загалом дивна річ, коли при виготовленні id картки база не підтягує відомості латиницею з попередніх ідентифікаційних документів, виданих державними установами: закордонний паспорт, посвідчення водія і тд. ааа... забув, що з кожного нового виданого документу можна 25€ здерти з українчика
скептик Показати IP 10 Березня 2023 13:25
Визнати документ який посвідчує особу недійсним НЕМОЖЛИВО
скептик Показати IP 10 Березня 2023 13:31
НЕДІЙСНИМ може бути лише в звязку із закінченням терміну дії. у деяких випадках - за рішенням суду. а хто така міграційна чи прикордонна служба ?
ABC до скептик Показати IP 11 Березня 2023 16:49
Ви забули і якій країні живете? Вас просто не випустять за кордон, бо вони вирішили що ваш паспорт недійсний. І можете потім місяцями бігати по судах і щось доказувати. Зараз це добре видно на прикладі виїзду студентів.
Стас Показати IP 14 Березня 2023 16:33
Цікаво як так ці транслітератори змогли порушити статтю 294 Цивільного кодексу. На справді можна від тих дурней які зробили автоматичне визнання існуючих документів не чинними - відшкодування усіх витрат що виникли. Єдина проблема що це дуже не швидко через суди просунути... Треба час та надхнення Ну і на додаток - постанова про транслітерацію з 2010 року не змінювалася... Як вони там щось назмінювали - не зрозуміло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus